BBC'nin haberine göre, Sidney yakınlarındaki ünlü Bondi sahilinde toplanan 400 kişilik grup, kazdıkları çukurlara kafaları gömerek, Avustralya Başbakanı Tony Abbott ve zirveye katılan hükümet ve devlet başkanlarına, iklim değişikliğinin neden olduğu küresel ısınma ve çevresel etkilere yönelik adım atmaları çağrısında bulundu.

''350.org Australia'' grubu tarafından organize edilen protestoya katılan aktivist Eden Tehan, dünya liderlerine, Başbakan Abbott'un, Avustralyalıların çoğunluğunun hükümetten iklim değişikliği konusunda acil olarak yapılmasını istedikleri projeleri zirvede sunmayacağı mesajını vermek istediklerini kaydetti.



Avustralya'da birçok çevreci grup, iklim değişikliğine yönelik politikalarını eleştirdikleri Abbott hükümetinin, liderler zirvesinde iklim değişikliği konusunda ülkesinin nasıl bir tutum izleyeceğine yönelik herhangi bir planı paylaşmayacağı görüşünde.

Avustralya'nın Queensland eyaletinin başkenti Brisbane'de 15-16 Kasım'da gerçekleşecek zirvede, Batı Afrika'yı etkisi altına alan Ebola salgını, IŞİD ile küresel mücadele ve uluslararası finansal ve ekonomik sorunların ana gündem maddelerini oluşturması bekleniyor.

Bu ayın başında açıklanan BM İklim Raporu'na göre, küresel ısınma, deniz seviyesinin yükselmesi ve iklimsel değişiklikler sürecek.