Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TÜSİAD toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türk bankalarından birinin batırılmaya çalışıldığına" yönelik Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yönelik yayımladığı açık mektubu hatırlattı ve isim vermeden Bank Asya ile ilgili değerlendirmelerde bulundu:

"Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor. O banka şu anda batmış zaten. Fakat o taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor. O 26 batık bankanın olduğu dönemden biz farklı bir finans dünyasını devraldık. Şu anda bankalarımızın geldiği nokta çok açık net ortada. Şimdi batan böyle bir finans kuruluşunu biz de o dönemde olan yanlışları tekrarlayarak aynen devam mı ettirelim?"

Erdoğan'ın bu açıklamalarından sonra Borsa İstanbul, Bank Asya hisselerinin geçici olarak işleme kapatıldığını duyurdu.

Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü, Bank Asya hisselerini borsa yönetmeliğinin 25. maddesi b bendini gerekçe göstererek geçici olarak işleme kapattı.

KAP'a yapılan açıklamada hisselerin işlem sırasının açılış zamanının daha sonra duyurulacağı belirtildi.

Bu açıklamanın ardından saat 14:40'ta Borsa İstanbul'dan ikinci bir açıklama geldi. Açıklamada Bank Asya hisselerinin 14:45'te tekrar işleme açılacağı belirtildi. Tekrar işleme açılan Bank Asya hisseleri günlük yüzde 7,81 primle 0,69 TL'den işlem gördü.