Ali GÜLEN /FRANKFURT

Almanya'yı sarsan IŞİD yanlısı söylemleriyle gündeme oturan 22 yaşındaki Erhan A., sınır dışı edildikten sonra Kayseri'de, serbestçe dolaşmaya başladı. Güney Almanya'daki bir Milli Görüş Camii'nden de 63 gencin IŞİD'e katılmak üzere gönderildiği öne sürülüyor.

AİLESİNİ DE ÖLDÜRÜRMÜŞ

IŞİD sempatizanı olduğu ve gazetecilerin kellesinin kesilmesini onaylayıp "Eğer IŞİD'e karşı durursa, kendi ailemi de öldürürüm" diyen Erhan A., 1.5 yıl boyunca polis tarafından izlenmiş, ardından da tutuklanmıştı.

Almanya'da doğup büyüyen, "30 yıl içinde Almanya'yı İslamlaştıracağız" diyen ve Türk vatandaşı olan Erhan A., 17 Ekim'de sınır dışı ediktikten sonra, aynı gün Ankara'da Kayseri'den gelen dayısı İdris K. tarafından karşılandı.
"Almanya için büyük tehlike oluşturduğu" gerekçesiyle, istisnai durum nedeniyle yaşadığı Kempten'den alınıp sınır dışı edilen Erhan A., şimdi Kayseri'de akrabalarının yanında yaşıyor.

"KENDİSİYLE AYNI TİPTEN"

Alman Bild Gazetesi, Erhan A.'yı Kayseri'de bulup görüntüledi. Almanya'da informatik okuyan Erhan A., burada kendisi gibi sakallı kişilerle dolaşıyor.
Erhan A.'nın annesi ise kendisiyle görüşen gazetecilere, "Burada kendisini çok iyi hissediyor. Kuzenlerini çok seviyor. Bizlere bir şey yapacağını da sanmıyorum, o çok iyi bir genç" dedi.



MİLLİ GÖRÜŞ'TEN GÖNDERDİLER

Bu arada, Almanya'nın Baden Württemberg Eyaleti'nde Milli Görüş'e ait bir camiden 63 gencin kandırılıp IŞİD'le birlikte savaşmak için gönderildiği öne sürüldü.
İsmini vermek istemeyen ve cemaetten olan iki kişi, "Buralarda büyük propaganda yapılıyor. Gençleri kandırıyorlar. IŞİD ve benzeri örgütlere katılmak için göndermek istiyorlar. Bu yüzden biz artık o camiye itmek istemiyoruz" dediler.
İsmi ve yeri SÖZCÜ'de olan bu camiyle ilgili gelişmelerin, Alman İç Güvenlik unsurları tarafından izlendiği sanılıyor. Güvenlik birimlerinin ayrıca, son dönemlerde camilerdeki "aşırı islamcı" vaazlara karşı hassas olduğu da belirtiliyor.