İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, '14 Aralık Operasyonu' ile ilgili "Şimdi Fethullah Gülen'in üzerine giden bu uygulama, en sonunda Tayyip Erdoğan'ın yakasına yapışacak, tutarlı devam ederse. Bu uygulamanın önüne geçerseniz, Tayyip Erdoğanları korumuş olacaksınız" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Konya'da partisinin il teşkilatı tarafından düzenlenen 'Büyük Çözümün Eşiğinde Türkiye' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na değinen Doğu Perinçek, şunları söyledi:

"Yıkılanlar ne yapıyor? Saray yapıyor. Tarihe bakalım. Bütün çökenlerin son yaptığı iş saray yapmaktır. Osmanlı'da da bunu gördük. Çırağan Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, hepsi o çöküş dönemindeki padişahların yaptıkları marifetler. Bunlar da 'Saray' dediler bir mezar yaptılar iktidarlarına. O yaptıkları 'Ak- Saray' AK Parti iktidarın 2015 yılında mezarı olacak. Bir mezar saray yaptırdılar. Çünkü ekonomileri bitti, borçlanma ekonomileri bitti."

PKK İNİŞE GEÇTİ

Eşi Şule Perinçek ile geçen bayramda, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa'nın köylerini ziyaret ettiğini belirten Perinçek, "O bölgede millet artık PKK'dan kurtulmak istiyor. Halk artık PKK'nın peşinden gitmiyor, eylem çağrılarına cevap vermiyor. PKK inişe geçmiştir. Basın bunu size açılım nedeniyle söylemiyor. Çünkü onlar, Tayyip Erdoğanlar ve başkaları da PKK'yı güçlü gösterecekler ki, sizi özerkliğe razı etsinler. Açılım dedikleri, çözüm dedikleri olay bu" dedi.