Gümrük ve Ticaret Bakanı, 3 Haziran 2014’de yaptığı açıklamada; Zafer Çağlayan’ın 700 bin liralık saatinin gümrüklerde beyan edilmediğini ve basında kurye olarak adı geçen Murat Yılmaz’ın yurtdışı giriş ve çıkış hareketleri ile birlikte değerlendirilmek üzere Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’na yazılı talimat verildiğini ve “saat olayındaki vergi kaçağı konusunun incelemede olduğunu” belirtmişti.

Müfettişe görev verileli 2 ay oldu ancak daha incelemeye başlanılmadı bile...
Vergi incelemelerinde, görevin verildiği tarihten itibaren bir ay içinde müfettişin incelemeye başlaması gerekiyor. Ancak gümrükler yönünden, incelemeye başlama ve bitirme bakımından bir süre yok!

OLAY ÇOK AÇIK VE NET

Sade vatandaş olsaydı, şimdiye kadar perişan edilirdi. İnceleme çoktan bitmişti. Ancak, olayın kahramanı AKP’li eski bir bakan olunca, akan sular duruyor...
Oysa, olay çok açık ve net.
700 bin liralık saat, özel kurye, tarafından İsviçre’den getirilmiştir. Bunlar gün, saat ve dakika olarak kamera kayıtları ve resimlerle sabittir.

Yolcu beraberi getirilen ve değeri 1500 Euro’yu aşan her eşya, Avrupa’dan getiriliyorsa yüzde 18, diğer ülkelerden getiriliyorsa yüzde 20 vergiye tabidir.

Saatin vergilerinin ödenmediği çok açık ve nettir.

O halde, buradaki gümrük vergisi kaçakçılığının niçin üstüne gidilmiyor?

BİTMEDİ DEVAMI VAR

Olay saatle sınırlı değil!
İstanbul’daki villa da gizlenmektedir. Hasan Cemal, villasını Zafer Çağlayan Ailesi’ne sattığını twitter’da açıkladı. Peki... Bu villa nerede ve kimin adına kayıtlı?
Bodrum’da haberlere konu villanın durumu nedir? Ankara’da oteli de olan bir işadamı adına kayıtlı oldukları doğru mudur?
En önemlisi, bu kişi vatandaşın karşısına çıkıp “benim emekli kardeşim, işçim, esnafım, bu kardeşiniz sizden biridir” derken, kolundaki 700 bin liralık saatin onlar için servet olduğunu nasıl bilmezler?
Aslında bu olay, AKP’nin fotoğraflarından sadece bir kare...
AKP’ye oy verenlere soruyoruz; Zafer Çağlayan’ın 25 ayrı sim kartı ve telefonu varmış. Sizin kaç telefonunuz var?
Bir insanın gizlediği bir olay yoksa “Beni 11’den arasınlar ya da 23’den arasınlar” der mi?
AKP’liler.. Size masal anlatıyorlar, uyuyorsunuz.. Gözlerinizi açın, rüşvet ve yolsuzluk diz boyu!..