SÖZCÜ/ANKARA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanlığı, Gezi direnişi sırasında tüm yurtta hastanelere başvuran kişi sayısının 21 Haziran 2013 tarihi itibarıyla 4 bin 72 oldu “Tüm yurtta Gezi Parkı olayları sırasında ayaktan tedavi edilen kişi sayısı 4 bin 141 kişidir. Tüm yurtta olaylar sırasında 119 vatandaş yatarak tedavi edilmiştir” bilgisini verdi.

‘BİBER GAZI SEBEBİYLE HASTANELERE 905 KİŞİ BAŞVURDU’

Tüm yurtta biber gazı sebebiyle rahatsızlanarak tedavi için hastanelere 905 kişinin başvurduğunu ve bu kişilere en kısa zamanda ve en uygun sağlık hizmeti verildi

‘TRAVMA SONUCU HASTANELERE 767 KİŞİ BAŞVURDU’

Tüm yurtta travma sonucu hastanelere 767 kişinin başvurdu Olaylar sırasında biber gazının etkisiyle rahatsızlanan 112 Sağlık Hizmetlerine ve hastanelere başvuran kişilere sağlık hizmetinin sunuldu hastaların acil ve tıbbi kayıtları ile birlikte gerekenlere istirahat raporu düzenlendi.

‘GEZİ PARKI OLAYLARI SIRASINDA HASTANELERDE 898 HEKİM GÖREV YAPTI’

Gezi direnişi sırasında hastanelerde 898 hekimin görev yaptı. Gezi Parkı olayları sırasında eylemlerin gerçekleştiği alanlara yakın mesafelere 112 Acil Sağlık Hizmetlerine ait kara ambulanslarının konuşlandırıldığını öne süren Sağlık Bakanı, yaralılara en kısa sürede olay yerinde müdahale edildiğini ve hastane ortamında gözlemlenmesi, tıbbı tetkik ve tedavisi gereken hastaların da en yakın ve uygun hastanelere nakledilmesinin sağlandığını iddia etti.

‘529 ADET 112 AMBULANSI GÖREV YAPTI’

Olayların gerçekleştiği zaman diliminde 529 adet 112 ambulansının görev yaptığı kaydedildi.