Sol Parti Meclis Grubu'nun uluslararası ilişkiler sözcüsü Sevim Dağdelen, “Erdoğan buraya hoş gelmiyor” derken Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’un Türkiye’ye yönelik eleştirilerine destek veren Yeşiller Partisi’nden Jürgen Trittin, “Erdoğan her türlü gerçeklik duygusunu kaybetti” görüşünü öne sürdü.

Deutsche Welle’in haberine göre Sol Parti Meclis Grubu'nun uluslararası ilişkiler sözcüsü Sevim Dağdelen, “Türkiye Başbakanı Erdoğan, Köln'de yapılması planlanan seçim mitingini yine bölmek ve insanları birbirine karşı kışkırtmak için kullanacak“ dedi. Partisinin Erdoğan’ın “sendikalara, göstericilere, ayrıca Türkiye'deki Aleviler ve Kürtler gibi azınlıklara karşı kışkırtıcı tutumunu kınadığını” ifade eden Dağdelen, “Erdoğan buraya hoş gelmiyor” iddiasında bulundu.

“Erdoğan'ın bu mitingi, yıllardır Almanya'da daha iyi bir uyum ve barışçıl birliktelik için çaba gösterenlere vurulmuş bir tokattır” diyen Dağdelen, protesto çağrısı yaptı.

-“ERDOĞAN’IN BÖYLE BİR MİTİNG YAPMASI NAHOŞ”-

Bir başka siyasetçi Sosyal Demokrat Partili Bakan Aydan Özoğuz’un da AP seçimleri öncesi Erdoğan’ın böyle bir miting yapmasının “nahoş” olduğu ve “Türkiye'de göstericilere karşı tutumu gösteren görüntüler kesinlikle üzücü ve kabul edilemez. Bu tarz görüntüler Türkiye'yi demokratik koşullardan çok uzaklaştırıyor” savlarına yer verildi.

-“ERDOĞAN HER TÜRLÜ GERÇEKLİK DUYGUSUNU KAYBETTİ”-

Yeşiller Partisi’nden Jürgen Trittin ise “Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un Türk hükümetinin hoşuna gitmeyen eleştirilerinin yerinde” olduğunu savunarak “Erdoğan'ın her türlü gerçeklik duygusunu kaybetti” şeklinde konuştu.