Vali İpek’in Uluslararası Tasarım Olimpiyatları proje yarışmasında dereceye giren öğrencileri kabulünde “Çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan'ı ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan’ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum.” sözlerini MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Meclis’e taşıdı. Vali’nin sözlerinin toplumun büyük bir bölümünü, özellikle de Şehit ailelerini rahatsız ettiğine dikkat çeken Türkkan, İçişleri Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Türkkan, İçişleri Bakanı’na “Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olan eli kanlı bir teröristi takdir etmesinden dolayı Şırnak Valisi hakkında bir yaptırımınız olacak mıdır?” diye sordu.

İşte Türkkan’ın soru önergesi:

10'uncu Uluslararası Tasarım Olimpiyatları proje yarışmasında dereceye giren öğrencileri kabulünde “çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakanımız Tayyip Erdoğan'a ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan’ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum.” Demiştir. Makam aracında Türk bayrağı taşıyan bir mülki amirin bebek katilini takdir etmesine toplumun büyük bölümü tepki göstermiştir. Şehit aileleri ve gazilerimiz rahatsız olmuştur.

Bu nedenle;

1-Şırnak Valisi Hasan İpek’in sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

2-Yaklaşık 40 bin kişinin katili terörist başı ne yapmıştır da Türkiye Cumhuriyeti’nin bir Valisi’nin takdirini kazanmıştır?

3-PKK terör örgütü de Şırnak Valisi’nin takdirini kazanmış mıdır?

4-Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmemesi için canını veren aziz şehitlerimiz Şırnak Valisi için ne ifade etmektedir?

5-Şırnak Valisi’nin bebek katilini takdir etmesi sözde çözüm sürecinin bir parçası mıdır?

6-Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olan eli kanlı bir teröristi takdir etmesinden dolayı Şırnak Valisi hakkında bir yaptırımınız olacak mıdır?