Maç başlamadan önce Fransa karşısındaki futbolu nedeniyle pek şans tanınmayan Honduras, mücadeleye hiç de beklenmeyen bir başlangıç yaptı. Rakibi topla daha çok oynasa da net pozisyonlar bulan ekip ilk golü bulan da oldu. 31. dakikada sahneye çıkan Carlo Costy ülkesini 1-0 öne geçirdi. Ancak sevinç çok da uzun sürmedi. Sadece 3 dakika sonra Enner Valencia Ekvador'a eşitliği getirdi ve devre 1-1'lik skorla sona erdi.



İkinci yarıda da oldukça tempolu bir oyun vardı. Rakibine oranla beklendiği üzere daha çok hücumu düşünen ve net pozisyonlar bulmaya başlayan Ekvador aradığı golü 65. dakikada buldu. Bir kez daha sahneye çıkan Valencia kupadaki üçüncü golünü atarak ülkesini öne geçirdi. Kalan dakikalardaki çabalar sonuç getirmeyince sahadan 3 puanla ayrılan taraf Ekvador oldu.

Honduras bu mağlubiyetle bir üst tur ümitlerini yok ederken, Ekvador umutlarını son maça taşıdı.

İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

94' Ve son düdük geldi: Honduras 1 - 2 Ekvador...

86' Bryan Beckeles'in orta alandan pasında topla buluşan Maynor Figueroa'nın uzaklardan sol ayağıyla sert şutunda top az farkla auta çıkıyor.

83' Bryan Beckeles'in orta alandan pasında topla buluşan Maynor Figueroa'nın uzaklardan sol ayağıyla sert şutunda top az farkla auta çıkıyor.

80' Honduras takımı bu bölümde rakip yarı alanda daha sık görünüyor. Kısa paslarla gelişen Honduras atağında Roger Espinoza'nın ceza sahası dışı sol çaprazdan şutunda top az farkla auta gidiyor.

76' Maynor Figueroa'nın yaklaşık 30 metreden kullandığı serbest vuruşta top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

71' Honduras takımında bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mario Martinez oyuna dahil olurken Luis Garrido oyun alanının kenarına geliyor.

65' GOOOOOOOOOOOLLLL! Ekvador Enner Valencia'nın golüyle maçta 2-1 öne geçiyor. Sol kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Walter Ayovi'nin ceza sahasına gönderdiği kavisli ortada arka direkte topa çok yi yükselen Enner Valencia'nın kafa vuruşunda top ağlarla buluşuyor.


62' Sağ taraftan Oscar Garcia'nın kullandığı köşe vuruşu sonrasında savunma topu ön direkte kafayla karşılıyor. Dönen topu iyi takip eden Jorge Claros'un sağ ayağının üstüyle vuruşunda top yandan auta gidiyor.

58' Oscar Garcia'ya yaptığı sert müdahale sonrasında Antonio Valencia sarı kart görüyor.

54' Savunmanın uzaklaştıramadığı topu kontrol eden Juan Paredes ceza sahasıdışı sağ çaprazdan ortasını yapıyor fakat Honduras savunması topu kafayla karşılıyor.

51' Walter Ayovi'nin sol taç çizgsine yakın bir noktadan serbest vuruştan ortasında savunma penaltı noktası üzerinde topu kafayla karşılıyor.

47' İkinci yarıya Honduras hızlı başladı. Sağ kanattan Oscar Garcia'nın sol kanada uzun pasında topu kontrol eden Roger Espinoza pasını ceza yayı üzerindeki Bryan Beckeles'e aktarıyor. Bryan Beckeles'in şutunda kaleci Alexander Dominguez topu kurtarmayı başarıyor.

46' Hakem Benjamin Jon Williams'ın düdüğüyle karşılaşmanın ikinci yarısı başlıyor.



İLK YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

45+2' İlk yarıda son düdük geldi: Honduras 1 - 1 Ekvador...

45' Kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan yaklaşık 25 metreden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Victor Bernardez'in sert vuruşunda kaleci Alexander Dominguez topu kornere çeliyor.

41' Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Jefferson Montero'nun ön direğe ortaladığı topu savunmada Roger Espinoza karşılıyor.

34' GOOOLL!! Enner Valencia ile beraberliği yakalıyor. Felipe Caicedo'nun pasında sağ çaprazda topla buluşan Juan Paredes ceza sahasına girmeden şutunu çekiyor, savunmada Jorge Claros'a çarpan topu takip eden Enner Valencia arka direkte yatarak müdahale ediyor ve topu filelere gönderiyor.

31' GOOOLL!! Honduras takımı Carlo Costly ile öne geçiyor. Victor Bernardez'in savunmadan attığı uzun topta Frickson Erazo'nun kafa vuruşunda top Carlo Costly'e çarpıyor ve önünde kalıyor. Kaleciyle karşı karşıya kalan Carlo Costly sol ayağının üstüyle ceza sahası çizgisi üzerinden sert ve düzgün bir vuruşla topu filelere gönderiyor.


27' Sol kanattan Oscar Garcia'nın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte bomboş pozisyondaki Victor Bernardez'in kafa vuruşunda top yandan auta gidiyor.

21' Edger Valencia savunmanın arkasına sarktı ancak karşı karşıya pozisyonda topu üstten auta gönderdi.

16' Karşılaşmanın ilk bölümünde her iki takım da çok sayıda top kaybı yapıyor.

10' Barajdan dönen top Walter Ayovi'nin önünde kalıyor. Bu oyuncunun bekletmeden şutunda top farklı şekilde auta gidiyor.

7' Victor Bernardez, ceza yayı çevresinde Enner Valencia'ya faul yapıyor ve hakem Benjamin Jon Williams tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

1' Hakem Benjamin Jon Williams işaretini veriyor ve karşılaşma Ekvadorlu oyuncuların vuruşuyla başlıyor.

FIFA 2014 Dünya Kupası E Grubu 2. hafta maçında Honduras ile Ekvador karşı karşıya geliyor. Grupta puanı bulunmayan iki takımın mücadelesinde Ekvador takımı kaybederse turnuvaya veda edecek fakat Honduras kaybederse şansını son haftaya taşıyacak.

Arena de Baixada Stadı’ndaki mücadelede Avustralyalı Benjamin Jon Williams görev yapıyor.




STAT: Arena da BaixadaHAKEM: Benjamin Williams (Avustralya)

HONDURAS: 
V'dares, Figueroa, Bernardez, Izaguirre, Bengtson, Costly, Garcia, Espinoza, Garrido, Claros, BeckelesTEKNİK DİREKTÖR: Luiz Suarez

EKVADOR:
Dominguez, Guagua, Erazo, Paredes, Noboa, Montero, Ayovi, Caicedo, E. Valencia, Minda, A. ValenciaTEKNİK DİREKTÖR: Reinaldo Rueda