Numerik tuşlu telefonların ardından geliştirilen QWERTY ve dokunmatik klavyeler, mesaj yazma hızlarını her geçen gün biraz daha yavaşlattı. Birçoğumuzun bakmadan dahi hızlı bir şekilde mesaj yazdığı tuşlu telefonların aksine dokunmatik telefon kullanılarak en hızlı mesaj yazma dalında Guinness rekoru kırıldı.
17 Yaşındaki Brezilyalı genç Marcel Fernandes Filho, dokunmatik ekranlı bir akıllı telefon ile bir önceki rekorunu kırmayı başardı. New York City’de 26 kelimelik karışık bir mesajı, hatasız şekilde 18.19 saniyede yazarak Guinness rekorlar kitabına giren Filho’nun bir önceki rekoru ise 18.44 saniyeymiş.
“The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human.” Cümlesini 18.19 saniyede hatasız olarak yazmayı başaran Brezilyalı genç, akıllı telefon modeli olarak ise (Android işletim sistemli) Samsung Galaxy S4 kullanmış. Dilerseniz rekor videosu ile şimdi sizleri baş başa bırakalım. İyi Seyirler...

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN