Bir Japon televizyon kanalı tarafından yayımlanan görüntülerde, Kim Jong-chul'a benzeyen bir kişi ünlü konser salonu Royal Albert Hall'a gelirken görülüyor. Kim daha önce başka ülkelerde de Eric Clapton konserlerinde görüntülenmişti.

Görüntülerde Kim olduğu düşünülen ve etrafı korumalarla çevrilen kişi Çarşamba gecesi Royal Albert Hall'a gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakıyor. Daha sonra bu kişi, Eric Clapton'ın aynı yerde dün gece verdiği konserde de görünüyor. Perşembe günkü konseri izleyen BBC muhabiri Simeon Paterson "Sıradan bir Eric Clapton hayranı gibiydi. Ama etrafı Koreli yetkililerle doluydu. Bu kişiler Clapton hayranı gibi görünmüyorlardı ve ortama uymuyorlardı. Ama o, çok eğleniyor ve tüm şarkılara eşlik ediyordu" dedi.



SEYAHAT YASAĞI YOK

Kim Jong-chul; Eric Clapton'ın 2006'da Almanya, 2011'de de Singapur'daki konserlerinde görülmüştü. Kuzey Kore uzmanı Aidan Foster-Carter "Bu kişi kesinlikle daha önce fotoğraflarını gördüğüm Kim Jong-chul'a benziyor. Etrafında korumalar vardı. O değilse, etrafında neden korumalar olsun ki? Kuzey Kore hükümetinde görevi yok. Bu nedenle seyahat yasağı da yok. Oysa Kuzey Kore'de hükümette görevli kişilere ambargo var." dedi.



KALDIĞI OTELİN GECELİĞİ 3290 DOLAR

Güney Kore haber ajansı Yonhap'a göre "Kim Jong-chul" Londra'daki Chelsea Harbour otelinde kaldı. Otelin geceliği 3 bin 290 dolardan başlıyor. Yonhap Kim'in bugün Londra'dan Moskova'ya uçmasının planlandığını duyurdu. Kuzey Kore liderliğinin blog sayfasına göre Kim Jong-chul, eski Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in dördüncü karısından en büyük çocuğu ve 33 yaşında. Burada yer alan bilgilere göre Kim Jong-chul da öz kardeşi, Kuzey Kore'nin şimdiki lideri Kim Jong-un gibi İsviçre'de eğitim gördü.



'BABASI KIZ ÇOCUKLARINA BENZETİYORDU'

Bir süre Kim Jong-il'in suşi şefi olmuş bir kaynağa göre Kim bu oğlunu "küçük kızlara benzediği için çok beğenmiyordu." Buna rağmen bir ara Kim Jong-chul'un adı babasının yerini alacak kişiler arasında geçti. Fakat babası 2009'da ona liderlik kapısını kapattı. Kim Jong-il Aralık 2011'de ölünce yerine Kim Jong-un geçti.

'Kuzey Kore'de uyuyakalan bakan kurşuna dizildi'

'Kuzey Kore'de uyuyakalan bakan kurşuna dizildi'