Geçtiğimiz Cumartesi günü, The Sun gazetesi İngiltere Kraliçesi'nin 6-7 yaşlarındayken evlerinin bahçesinde Nazi selamı yaparken çekilmiş görüntülerini manşetten yayınlamıştı. Kraliçe'nin resmi makamı olan Buckingham Sarayı, olayı çok büyük tepkiyle karşılamıştı, şimdi ise gazeteye dava açmaya hazırlanıyor. Buckingham Sarayı, Kraliyet Ailesi özel arşivinde bulunan 17 saniyelik görüntünün nasıl sızdığını araştırmaya devam ederken, yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.



The Sun Gazetesi ise, dün yayınlanan başyazısında görüntülerde Kraliçe ve Kızkardeşi Margeret'in çocuk olduğunu, dikkat çekilmesi gerekinin onlara Nazi selamını öğretmeye çalışan Kral 8.Edward olduğunu belirterek yayınladıkları fotoğrafları savundu.

Monarşi karşıtı Republic isimli kuruluşun yöneticisi Graham Smith ise, asıl konunun Kraliyet Ailesi'nin açık görüntüleri kormak için bugüne kadar her türlü yola başvurmuş olmaları ve özel arşivin neden bu kadar sıkı bi şekilde korunduğunun açıklanamaması olduğunu dile getirdi.

Kraliçe'den 'Nazi selamı'

Kraliçe'den 'Nazi selamı'