İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 7 yaşındayken çeilen görüntülerinin, İngiliz Sun gazetesinde yayınlanması Buckingham Sarayı'nda tepkiyle karşılandı.


17 saniyelik siyah-beyaz görüntü İkinci Dünya Savaşı'nın başlamasından 6 yıl önce çekilmiş. Görüntüde kraliyet ailesinin üyeleri, ülkenin kuzeyinde bulunan Balmoral'daki konutlarının bahçesinde görülüyor. Kraliçenin yanı sıra kız kardeşi Margaret, annesi ve amcasının göründüğü çekimde, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in annesi, sağ kolunu "Nazi selamı" vermek üzere kaldırırken, Kraliçe de annesini taklit ederek elini kaldırıyor. Ayrıca, Kraliçe'nin amcası Edward'ın da kolunu kaldırdığı görülüyor.



Buckingham Sarayı Hitler'in Almanya'da yükselişte olduğu 1933 yılında çekildiği tahmin edilen görüntüyle ilgili yaptığı açıklamada, 80 yıl önce çekilen görüntülerin istismar edildiğini ve yayınlanmasının büyük hayal kırıklığı yarattığını ifade etti. Saray'ın görüntülerin nasıl ortaya çıktığını araştırdığı belirtiliyor.

Sun gazetesi manşetten vererek yayınladığı göürntülerle ilgili, "Bu görseller 82 yıl gizli kalmıştır. Bu görüntüleri bugün yayınlıyoruz ancak bunun Kraliçe'ye ve vefat eden annesi ile kız kardeşine kötü bir yansıması olacağını düşünmüyoruz. Bu görüntü, 8. Edward'ın çarpık önyargılarını ortaya koymaktadır" şeklinde açıklama yaptı.

Kraliçe 89 yaşında

Kraliçe 89 yaşında

Kraliçe 2. Elizabeth'in amcası Kral 8. Edward, Nazi sempatizanı olmakla eleştirilmiş ve 1937 yılında Münih'te Hitler ile beraber bir fotoğrafı yayımlanmıştı. Kral 8. Edward, Amerikalı dul bir kadınla evlendiği için 326 gün durduğu İngiltere kraliyet tahtından feragat etmişti.

63 yıldır İngiltere tahtında bulunan 89 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, tahtı babası Kral 6. George'dan devralmıştı. Eylül ayında Kraliçe Victoria'nın rekorunu kırarak, İngiltere'nin en uzun süre tahtta bulunan monarkı olması bekleniyor.



150 milyon sterline restore edilecek

150 milyon sterline restore edilecek