Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo Müslüman dünyasını ayağa kaldıran karikatürleriyle biliniyordu. Charlie Hebdo sık sık Hz. Muhammed başta olmak üzere İslam dünyasının kutsallarına yönelik çizimleriyle gündeme gelmişti.

Charlie Hebdo bu karikatürlerle gündeme gelmişti

Charlie Hebdo son olarak 2 yıl önce Hz. Muhammed'i bir karikatürle 'hicvetmiş' söz konusu karikatür sonrası Fransa başta olmak üzere tüm dünyada İslam dünyasının sert tepkisine maruz kalmıştı.



SON TWEET BAĞDADİ

Dergi resmi twitter hesabından attığı son tweet'te de IŞİD lideri Bağdadi'yi hicvetmişti.

Charlie Hebdo'nun müdürü eleştirilere “Şok olmaktan korkanlar Charlie Hebdo’yu satın almasın” diye cevap vermişti.

2011'de de saldırıya uğramıştı.

1970'den beri yayın hayatına devam eden Charlie Hebdo, Kasım 2011’de de “Charia Hebdo” (Haftalık Şeriat) isimli sayısının çıktığı gün saldırıya uğramış binası ateşe verilmişti.

FRANSA HÜKÜMETİ 'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ' DEMİŞTİ!

O dönemin Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, karikatürlere karşı Paris’te gösterilerin yasaklanacağını söylemiş ve “Biz ifade özgürlüğünün güvence altında olduğu bir ülkedeyiz, karikatür özgürlüğü dahil” dedi. Başbakan, “Eğer gerçekten birileri kendi inançları bazında incindiği hissini taşıyor ve hukuk sınırının aşıldığını düşünüyorsa -ki biz hukuka tamamiyle saygı gösterilmesi gererek bir hukuk devletindeyiz- mahkemelere başvurabilir” demişti.