Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, SÖZCÜ'nün İstanbul Sarıyer'de beş katlı ikiz yalının yarısını 11 milyon liraya aldığı duyurmasının ardından twitter hesabından açıklama yaptı.

‘Yırtık donlu Nihat’ Boğaz’da yalı sahibi oldu.

‘Yırtık donlu Nihat’ Boğaz’da yalı sahibi oldu.


YALIDA KİM OTURACAK NİHAT BEY?

Zeybekci, 2004 yılından bu yana şirketlerin hiçbirinde yönetim kurulu üyeliği ya da başkanlığı görevinin olmadığını belirterek, (Sözcü'nün haberinde sadece ortak olduğu belirtildi, böyle bir iddia yer almıyordu)  "Şirketlerin birçok şehirde faaliyetlerinde kullandıkları fabrika, depo, yönetim binası, temsilcilik, şube gibi mülklerinin olması ihtiyaçtır" dedi. Yalı için ihtiyaç diyen Zeybekci, yalıda ikamet edip etmeyeceği konusunda ise herhangi bir açıklamada bulunmadı. Sözcü'nün edindiği bilgiye göre, Zeybekci'nin ay sonunda yalıya taşınması için hazırlıklar hızlandırıldı.

AĞZINI BOZDU, HAKARET ETTİ

SÖZCÜ'nün haberini yalanlayamayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ağzını bozup şunları söyledi:  "Efendilerinin gece pislik silmek için kullandıkları paçavralarla, yalayıcılarının ürettiği şerefsiz yalanlara cevap vermek bize yakışmaz ama samimi vatandaşlarımızın tereddütleri için söylüyorum. Hayatımda vergisi verilmemiş helal olmayan zerre işimiz, nefesimiz olmadı... Yırtık donlu çocukluk resmimden ve tütün amelesi anam babamdan gurur duyuyorum, bunları oy veya seçim malzemesi yapmak acizliktir."

YIRTIK DONLU FOTOĞRAFINI SEÇİM MALZEMESİ YAPMIŞTI

Çocukluğunda giydiği yırtık donu oy malzemesi yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 4 yaşında çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesaplarından paylaşarak, “Tüm rahatsızlık milletin evlatlarını bugün devleti yönetmesi. Hazmedemedikleri bu. Bu halimizle gurur duyuyoruz. ‘Bu halimizle gurur duyuyoruz’dan kastım, yırtık donlu çocuk Nihat’tır. Her halimize hamdolsun” yorumunu yapmıştı. Seçim kampanyasına da fotoğrafın çekildiği Denizli Sarıabat’tan başlayan Zeybekci, “Burada çekildi o resim, paçanın birisi var, birisi yok, bir tarafı yırtık. 4 yaşında çekildiğim resim. Türkiye muhteşem ve önemli bir dönemden geçiyor. Tam bir geçiş noktasındayız şu an. Allah’a şükürler olsun bu memleketin artık sahipleri var. Bu memleketin artık yırtık donlu Nihat’ı Ekonomi Bakanı” ifadelerini kullanmıştı.