Davutoğlu, AKP'nin kuruluşundan, seçimlere, koalisyon görüşmelerine kadar birçok konuya yer verdiği konuşmasında  IŞİD tarafından şehit edilen uzman çavuş Yalçın Nane hakkında konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Salonda duygusallar anlar yaşandı.



Davutuoğlu'nun konuşmasından satır başları:

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARI ORTADA

"Dün erken seçimden bahsettim. Çünkü MHP lideri Bahçeli'nin 7 Haziran'dan bu yana yaptığı açıklamalar ortada. Seçim hiçbir şartla zehir değildir, seçim, milli irade devadır deva...Eğer bir çözüm yoksa millete gitmekten başka hangi yol kalıyor."

KRİZ BEKLEYENLER BAŞARILI OLAMAYACAK


''7 Haziran sonrasında 'Türkiye'de kriz çıkacak' beklentisi içinde olanlar tam anlamıyla dumura uğradılar''

''İki ayı aşkın bir süre geçti, milletimiz şahittir. 7 Haziran sonrasında 'Türkiye'de kriz çıkacak' beklentisi içinde olanlar, birtakım kaos senaryolarını harekete geçirenler tam anlamıyla dumura uğradılar. O günden bugüne birçok zorluklarla karşı karşıya kaldık ama meşruiyet çizgisinden ayrılmadık, kopmadık. Hiçbir şekilde ülkede bir saniye dahi yönetim boşluğuna izin vermedik.




Türkiye'yi kana bulamak isteyenler, Türkiye'yi kötü bir kriz, terör kıskacına almak isteyenler başarılı olmayacaklar. Başarılı olamamalarının sebebi sadece çok etkin güvenlik tedbirlerimiz değil, bu topraklarda mayaladığımız kardeşlik mayasının sonucudur.

''KOALİSYON ÇALIŞMASI DEĞİL, KOALİSYON ZEMİNİ OLUP OLMADIĞINA...''

CHP ile görüşme bir koalisyon çalışması değil, koalisyon zemini olup olmadığına imkan sağlayacak bir çalışmaydı. Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibine teşekkür ediyorum. Son derece olgunlukla ve anlayışla görüşmeler sonuçlandı.''