Veli TOPRAK / ANKARA




GÜLER-ÇAĞLAYAN AÇIKLADI: AKP, aday adayları müracaat tarihi olarak 20 Şubat’ı son gün olarak ilan etti. 17-25 Aralık nedeniyle haklarında Meclis Soruşturma Komisyonu kurulan eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar’ın tavrı merak ediliyordu. Bağış, 3 dönem yasağı nedeniyle aday olamadı. Diğer bakanlar Zafer Çağlayan ve Muammer Güler ise bu tarihten önce yazılı açıklama yaparak ‘aday olmayacaklarını’ kamuoyuna duyurdular.

BAYRAKTAR SÜRPRİZİ: Meclis’teki oylamada en az firenin yaşandığı isim olan Erdoğan Bayraktar, yeniden milletvekili seçileceğini çevresiyle paylaşıyordu. Ancak 20 Şubat tarihi itibariyle Bayraktar Genel Merkez ve her hangi bir il başkanlığına başvuru yapmadı.




‘IŞIK’ BEKLİYOR: Genel Merkez, adaylık müracaatını 20 Şubat’a kadar yapmayan birini kendi yetkisiyle aday yapabiliyor. Listelenin YSK’ya verilmesinden önce böyle bir değişiklik yapılabilir. Erdoğan Bayraktar’ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’ndan ‘olur’ alması halinde aday adayı olacağı öğrenildi.