Kamil ELİBOL / ANKARA

MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP’nin "Emekliye yılda iki maaş ikramiye" vaadine farklı bir gerekçeyle karşı çıktı ve ‘’Sayın Tayyip Erdoğan ile Ak Saray’daki bekçilik yapan arasındaki durum nasıl olacak?’’ diye sordu. Erdoğan 29 bin liralık Cumhurbaşkanlığı maaşının yanı sıra, 11 bin lira da emekli Başbakan maaşı alıyor. CHP’nin önerisi hayata geçerse Erdoğan da, yılda 22 bin lira emekli ikramiyesi alacak.

CHP’nin önerisi için "Adaleti korumak lazım" diyen Bahçeli, kendisiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da örnek gösterdi ve "Ben veya Cumhurbaşkanı da emekli. Emekli vekiller daha yüksek maaş alıyor. Bağ Kur emeklisi yılda iki kez ikramiye alsa eline bin 560 lira geçecek. Sayın Tayyip Erdoğan ile Ak Saray’daki bekçilik yapan çalışan arasındaki emeklilik artışı nasıl olacak? Kemal bey bunu izah etsin. Emekliler arasında da hakkaniyet olmalı. Bu uygulama hakkaniyetle bağdaşmaz" dedi.

"BİR KEDİM BİLE YOK"

Bahçeli CHP’nin meşhur kedisi Şero’lu reklam kampanyasını soran gazetecilere, “Benim bir kedim bile yok” diyerek esprili bir yanıt da verdi. Bahçeli, ‘’Ankara’nın Bağları’’ türküsünün ‘’Devlet Baba’’ olarak uyarlanıp seçim şarkısı yapılmasını ise, “Sevilen bir şarkının sözlerini değiştirerek bize uygulamışlar. Mitinglerde hareketi ve sallanmayı öngören bir şarkı. Karadeniz var, Ege var, kış kış çok önemli. İktidara kış kış demek anlamına da geliyor” diye değerlendirdi.

ALKIŞLIYORUZ REKLAMI

MHP lideri Bahçeli, CHP’nin “Alkışlıyoruz” reklamı için de, “Kimi alkışlayacaklar. Eğer milletçe AKP’nin icraatını alkışlıyorlarsa AKP 12 yıl daha iktidar olur. Eğer CHP’yi alkışlıyorlarsa önemli bir anlam yüklü. Fakat, AKP’nin icraatının hepsini, her olaylarını alkışlayarak milletçe sorgulamaya çalışıyorlarsa o zaman yandaş diyecek ki, CHP bunları alkışlıyorsa bunlar iyi yolda galiba diyecek” şeklinde yorum yaptı.