ANKARA

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) AB eski Bakanı Egemen Bağış'ın bir telefon konuşmasında söylediği iddia edilen ''Bakara-Makara'' sözünün eleştirildiği program nedeniyle, Bugün TV'ye 13 bin lira para cezası verdi.

SÖZCÜ'nün edindiği bilgiye göre 8 Ocak 2015 günü Bugün TV'de yayınlanan ''Güne Bakış'' programına konuk olan gazeteci Bülent Keneş, 17-25 Aralık operasyonuna değindi ve ''AKP dediğimiz siyasal parti, Egemen Bağış kadar dindardır. Bakara makara yapan, ayetlerle alay eden, hergün ayet salladığından bahseden Egemen Bağış'ın dindarlığı AKP'nin dindarlığıdır'' dedi.

Keneş, eski bakan Zafer Çağlayan için de ''AKP, onun bunun malına göz dikmeyen, önüne geleni hapurdatıp şapırtadıp yemeyen, Zafer Çağlayan'ın yemediği kadar yemeyen bir partidir. Koluna 700 binlik saatler takmayan, evine yüz binlerce liralık piyanolar koymayan, 50 küsür milyon dolarlık rüşvetleri alan Çağlayan kadar bu işlere müstağnidir'' dedi.

Gazeteci Bülent Keneş, İçişleri eski bakan Muammer Güler için de ''AKP 3-5 kuruş karşılığı Reza'ların önüne yatan Muammer Güler gibi, müsait bir parti olduğunu gösteriyor. Reza'dan alırsak 3-5 kuruş, önüne de yatarız başka şeyler de yaparız. AKP'yi destekleyenler bunu bilerek desteklesinler'' dedi.

RTÜK üyeleri bu sözleri ''Kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı'' buldu ve Bugün TV'ye oy çokluğu ile 13 bin 601 lira para cezası verdi. Karara RTÜK üyeleri Esat Çıplak, Ali Öztunç, Süleyman Demirkan ve Ahmet Yıldırım karşı çıkarak ise ret oyu kullandı.