Kamil ELİBOL / ANKARA

Erdoğan, “Kişilik haklarıma saldırı içeriyor” diye birçok karikatürüne dava açtı. Bahçeli ise “Karikatüristler olaylara ayrı bir gözle bakıyor” diyerek hiçbir karikatürist hakkında yargı yoluna başvurmadı.

Bahçeli, Nevşehir ve Aksaray mitinglerinden dönerken Şereflikoçhisar’daki et mangal lokantasında akıllı telefonuna yüklediği karikatürleri gösterdi. Bahçeli, “Arşivimde rahmetli Bülent Ecevit’ten itibaren benimle ilgili yayınlanan birçok karikatür var. Hepsine bakıp gülüyorum. Karikatür sanatçıları hadiselere ayrı bir gözle bakıyor” dedi.
Bahçeli’nin en çok sevdiği karikatürlerin başında Tayyip Erdoğan’ın bir tepeden düşerken tutunduğu ağaçta, “Şu senin ipi bi uzatsana” diye kendisinden yardım istediği karikatür geliyor.

“NUMARAYI VERMEM”

Numarasını “sır” gibi sakladığı cep telefonunda karikatürler dışında, sevdiği şarkılar ile yurt içi ve yurt dışı seyahatlere ilişkin fotoğraflar da bulunan Bahçeli, “Bugünden sonra da karikatür nedeniyle kimseye dava açmayı düşünmem” diye konuştu.



MHP lideri ile, gazeteciler arasındaki sohbette renkli diyaloğlar yaşandı. Bahçeli, “Cep telefonunuzun açılış melodisi nasıl ? ” sorusuna da “Kimse aramadığı için melodisini bilmiyorum. Partiye gidince kendi kendimi arayıp kontrol edeyim” dedi. Gazetecilerin “Siz numarasını söyleyin biz ararız” önerisine de, esprili bir şekilde “Numaramı vermem” dedi.

HAT BENİM ADIMA

Cep telefonu hattının kendi üzerine olduğunu kaydeden Bahçeli, SÖZCÜ muhabirinin, “O halde dinlemeye açıktır” sözlerini, “Evet öyle. Zaten bizi yıllardır dinliyorlar, istedikleri kadar dinlesinler” diye değerlendirdi. Bahçeli, mitinglere giderken cep telefonuna yüklediği eski taş plak şarkıları da dinliyor.