ANKARA-SÖZCÜ

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın bu hafta sonu Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştireceği kurultayda, İl Başkanlığı için 20’den fazla aday mücadele edecek. Ancak kurultayda aday olabilmek için 640 delegenin yüzde 10’u olan 64 imzalı destek alması gerekiyor.

CHP’de İl Başkanı Murat Karayalçın’ın yeniden aday olmaması ve Genel merkezin hiç bir adayı işaret etmemesi, kurultayda aday  patlamasına yol açtı. Şu ana kadar aralarında eski milletvekilleri Süleyman Çelebi, Berhan Şimşek, Müslim Sarı, Çetin Soysal, Kenan Sönmez, Kadir Gökmen Öğüt gibi isimlerin yanı sıra mevcut yönetimde görev yapan isimler de adaylık için nabız yokluyor.

Kurultaya kısa süre kala Ali Fatinoğlu, Necdet Saraç, Gökhan Zeybek, eski vekiller Kenan Sönmez ve Çetin Soysal, gazeteci Koza Yardımcı adaylıklarını açıkladılar. Oğuz Soydan, Mansur Kılıç, Seyfullah Beysülen, Şerdil Odabaşı, Cemal Canpolat, Cemil Ekşi, Mutlu Köylüoğlu, İrfan Karacan, Ertuğrul Gülseven, Mehmet Karlı ve Rıza Akpolat da adaylığı düşünüyor.

KADIN OLUR MU ?

CHP tarihinde İstanbul il Başkanlığı görevini üstlenen kadın partili çıkmadı. Bu kez ise Boğaziçi Üniversitesi Öğretim üyesi Elif Uluğ ile gazeteci Koza Yardımcı iki kadın aday olarak öne çıkacak.

Adaylar arasında, eski milletvekili ve Tekel işçi grevi sırasında adı ön plana çıkan Çetin Soysal da sivriliyor. Soysal’a örgüt içerisinde de yoğun ilgi var. Parti kulislerinde, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün de bazı adaylar için destek vereceği belirtiliyor. CHP Genel Başkan yardımcısı Erdoğan Toprak’ın ise adaylardan Oğuz Soydan’ı desteklediği vurgulanıyor.

640 DELEGE VAR


İstanbul’da İl Başkanını toplam 640 delege belirleyecek. Bu delegelerden 172’si kadın. İstanbul’da 47 delege sayısı ile Kadıköy ilk sırayı alıyor. Küçükçekmece’nin 31, Maltepe’nin 29 ve Üsküdar’ın 26 delegesi var. En az delege de 5’er üye ile Adalar, Arnavutköy, Çatalca, Sultanbeyli ve Şile’de bulunuyor.