Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin büyük bölümünde meydana gelen elektrik kesintisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı Taner Yıldız; Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ) Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın istifa ettiğini açıkladı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, geçtiğimiz hafta yaşanan ve yurdun tamanına yakınını elektriksiz bırakan kesinti ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Bakan Yıldız, bağlantı hattı çalışmaları nedeni ile 5 tane iletim hattı devre dışı kaldığını belirterek “Toplam 7 hattın üzerinde, gerek arıza gerek salınımdan kaynaklı güç salınımı gerekçesi ile devre dışı kalıyor. Doğu ile Batı’nın bağı devre dışı kalıyor. Toplam 12 saniye içinde birbirine tetikliyor.” dedi.

"MÜHENDİSLİK AÇISINDAN UZUN BİR SÜRE DEĞİL"

“Teknik bir arıza olmakla birlikte, bir işletim hatası olduğu tarafımızdan değerlendiriliyor” diyen Bakan Yıldız; kesintinin yaşandığı sürenin mühendislik açısından uzun bir süre olmadığı savundu ve kesintinin nedenini ortaya çıkarmak için yürüttükleri çalışmayı dün akşam itibari ile tamamladıklarını belirtti.

Bakan Yıldız “Bu teknik arıza bir iletim hattında başlamıştır. Bununla ilgili bütün detaylar teknik taraflar ile paylaşılacaktır” dedi.

Bakan Yıldız TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın da istifa ettiğini duyurdu.

6 YILDIR BU KOLTUKTAYDI

Kemal Yıldır 2009 yılından beri bu görevi sürdürüyordu.

Nükleer santralleri protesto ettiler

Nükleer santralleri protesto ettiler



Kesintinin Türkiye’ye faturası 600 milyon $

Kesintinin Türkiye’ye faturası 600 milyon $