SÖZCÜ/ ANKARA

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, “Biz de şehitlere Allah’tan rahmet diliyoruz, yakınlarının başı sağ olsun” dedi. İçişleri Bakanı Efkan Ala, ‘füze’ iddiasına yanıt vermedi.

 

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi:
Malatya’da düşen askeri helikopterde şehit olan pilotlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yine, Süleyman Şah Türbesi’ndeki karakolun, orada bulunan birliğin nakliyesi sırasında şehit olan Maçkalı Başçavuş Halit Avcı’ya da bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine, silah arkadaşlarına, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök:
Hayatını kaybeden askerlerimize ben de Allah’tan rahmet diliyorum. Süleyman Şah Türbesi’nin nakli sırasında hayatını kaybeden başçavuşumuza da Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.

 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin:
Kaza dolayısıyla hayatını kaybetmiş olan şehit pilotlarımıza cenabı haktan rahmetler diliyoruz. Tabii, ateş düştüğü yeri yakıyor, ailelerine de başsağlığı diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağ olsun ve bu tür kazalardan milletimizi, Türk Silahlı Kuvvetlerini korusun diye temenni ediyorum.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken: Biz de Halkların Demokratik Partisi olarak Malatya’da meydana gelen bu kazadan dolayı üzüntülerimizi ifade etmek istiyoruz. Yaşamını yitiren personele Allah’tan rahmet, ailelerine ve bütün Türkiye halklarına başsağlığı diliyoruz.

 

FÜZE SORUSU YANITSIZ KALDI

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, aldığı bilgiler doğrultusunda uçakların birbirine çarparak düşme ihtimalinin düşük olduğunu belirterek, Ala’dan düşme nedenine ilişkin yeni bir açıklama istedi. Bal, “Bu gibi durumlarda şüphe dedikoduyu, dedikodu da fitneyi oluşturur” dedi. CHP Milletvekili Ali Özgündüz ise uçakların düşmesine ilişkin şüpheleri olduğunu söylerken Ala’ya uçakların uçaksavar veya güdümlü füze ile düşürülüp düşürülmediğini sordu. Bakan Ala, iki soruya da cevap vermedi.