CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Kadıköy Belediyesi’ni hedef haline getirmeye çalışan AKP’lileri ve yandaş kalemleri uyarıyoruz: Kadıköy Belediyesi’nden herhangi bir çalışanın kılına zarar gelirse, bu ahlaksızlığın, bu din düşmanlığının hesabını sizden sorarız! İslam inancı kimsenin tekelinde değildir. Hele hele hırsızın, rüşvetçinin, yalancının, katliamcının hiç değildir dedi.

“IŞİD ve El Kaide’nin söylemlerini kullanarak, insanları ve AKP’den olmayan kurumları yalan ve iftiralarla hedef haline getirenler, alenen halkı kin ve düşmanlığa sevk etmektedirler” diyen Tanrıkulu’nun yazılı açıklaması şöyle ;

Mizah dergisi Charlie Hebdo çalışanlarının katledilmesinden sonra tüm dünyada teröre karşı oluşan tepkiye Türkiye’den de tepki gösterenler olmuştur. İfade özgürlüğüne ve mizaha yönelik saldırganlığa bir tepki de Gazete Kadıköy’den gelmiştir. “Yaşasın Karikatür, Yaşasın Mizah” başlığı atan Gazete Kadıköy, önce havuz medyasından sonra da AKP’nin sosyal medyadaki tetikçileri tarafından hedefe konmuştur. Oysa yandaş medyanın iftiralarının aksine Gazete Kadıköy’de Peygamber’e hakaret içeren herhangi bir karikatür yayınlanmamıştır! Yandaş medya tam anlamıyla Gazete Kadıköy üzerinden Kadıköy Belediyesi’ni teröre hedef göstermektedir.

IŞİD ve El Kaide’nin söylemlerini kullanarak, insanları ve AKP’den olmayan kurumları yalan ve iftiralarla hedef haline getirenler, alenen halkı kin ve düşmanlığa sevk etmektedirler. Bu hukuken suç olduğu kadar, Hz. Peygamber’e ve İslam dinine de saygısızlıktır. Dini, kendi siyasi rakipleri için kullanmaya çalışanlar en büyük din düşmanlarıdır!

Kadıköy Belediyesi’ni hedef haline getirmeye çalışan AKP’lileri ve yandaş kalemleri uyarıyoruz: Kadıköy Belediyesi’nden herhangi bir çalışanın kılına zarar gelirse, sizden hesap sorarız! Bu ahlaksızlığın, bu din düşmanlığının hesabını sizden sorarız! İslam inancı kimsenin tekelinde değildir. Hele hele hırsızın, rüşvetçinin, yalancının, katliamcının hiç değildir!”