Saygı ÖZTÜRK / ANKARA

Sürekli olarak bomba yüklü araçlar gündeme getiriliyor. Şimdi de 5 araç plakası yayıldı. Plakaları açıklanan bomba yüklü olduğu öne sürülen araçların 3 yıl önce de yine “Bombalı araç” diye sosyal medyada dolaştığı anlaşıldı.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde canlı bomba eylemi sonucu 32 gencin ölümünden sonra PKK ve IŞİD’in bomba yüklü araçlarla eylem yapacağı iddiası yayıldı. Bomnba yüklü olduğu öne sürülen araçların plakaları açıklandı.

SÖZCÜ, bomba yüklü olduğu ve her an patlatılacağı öne sürülen araçlarla ilgili araştırma yaptı. Önümüzdeki 4 gün içinde patlatılacağı öne sürülen araçların plakaları da 30 AL 284, 38 FH 725 , 25 AT 173, 01 BGA 10, 21 ET 628 olarak açıklandı. Bu araçların Türkiye’nin her tarafında arandığı, eylemin birisinin de Bursa’da gerçekleştirileceği iddiası yer aldı. Bursa Emniyet Müdürü Selami Yiğit, soru üzerine şunları söyledi:

“Aynı plakalar 2012 yılında da yine bomba yüklü araç olarak gündeme getirilmişti. Bu araçlarla eylem yapılacağı yayılmıştı. 2012 yılındaki bu iddiayı köpürtüp yeniymiş gibi güncelleyip sunuyorlar. Tabii ke her zaman benzer eylemler olabileceğini dikkate alıp dikkatli davranıyoruz.”