Habip ATAM / İSTANBUL

Polise yapılan bir ihbarda, Büyükçekmece’de, günlük kiralanan bir evde, fuhuş yaptırıldığı belirtildi. İhbar üzerine İstanbul Emniyeti'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Foto: SÖZCÜ -İki yabancı uyruklu kadın yakalandı


Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, dairede fuhuş yapan yabancı uyruklu 2 kadın belirledi. Ahlak Masası polisleri, Özbekistan uyruklu kadınlardan biriyle temasa geçerek fuhuş için pazarlık yaptı. Anlaşma sağlanınca, sivil bir polis, müşteri kılığında adrese gitti. Seri numarası alınan 200 lirayı Özbek kadına veren Ahlak Masası görevlisi, polis olduğunu söyledi. Anlaştığı kişinin polis olduğunu gören Zulaykho S.(30) gözyaşlarına boğuldu.

Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen, Zlaykho S., zorla fuhuş batağına düşürüldüğünü söyledi. Evli ve 1 çocuk annesi Zulaykho S., ifadesinde “Ben evliyim, Özbekistan'da maddi imkanlarımız kötüydü. Temizlik işinde çalışmak için Türkiye'ye geldim. Beni buraya davet eden kişiler, pasaportuma el koydular, beni borçlandırarak, zorla fuhuşa sürüklediler" dedi.

Ülkesindeki eşini ve bir çocuğunu geride bıraktığını söyleyen genç kadın, polise, şebeke üyelerinin isimlerini bildirdi. Ahlak ve Kumar Büro Amirliği, genç kadının ifadesinin ardından, şebekeyi çökertmek için soruşturma başlattı. Araştırmaların ardından, fuhuş çetesine baskın düzenlendi. Nargiza M.(33), Erdoğan B.(32), Cemal T.(44), Ünsal T.(42) ve 35 yaşındaki Erkan Y.'yi gözaltına aldı. Şebekenin başka kadınları da tuzağa düşürdüğü iddia edildi.

Şüpheliler hakkında "Uluslararası insan ticareti" ve "Fuhuşa yer temini" suçlarından işlem yapıldı. Emniyetteki sorguları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilen şüphelilerden Nargiza M., Erdoğan B., Cemal T. tutuklandı.