CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven’in bu konudaki soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,ebola virüsünden tüm dünyada 4 bin 555 kişinin öldüğünü belirtti.

Türkiye’de bu virüsün Kocaeli’nde Mısır uyruklu bir kişinin, Nijerya’dan gelen bir Türk vatandaşının ile İzmirli bir üniversite öğrencisinin Ebola şüphesiyle hastaneye yatırıldığını açıklayan Bakan Müezzinoğlu, Mers virüsünden de dünyada 320 kişinin öldüğünü söyledi. Müezzinoğlu İstanbul ve Hatay’da iki kişinin Mers virüsü nedeniyle öldüğünü, geçen yıl ekim ayında da yedi kişinin Mers şüphesiyle hastaneye kaldırıldığını kaydetti. Müezzinoğlu bu hastalıklardan korunmak için alınan önlemleri şöyle sıraladı:

-Bilim Kurulu oluşturularak toplantı yapıldı. Vaka tanımları ve takipleri geliştirildi, bilgi notları hazırlandı.

-Hazırlanan broşürler halk sağlığı müdürlüklerine gönderildi.

-Müftülüklerle, Hac ve Umre ziyaretinde bulanacak vatandaşları bilgilendirici toplantı yapıldı, broşür dağıtıldı.

-Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun internet sitesinde konuyla ilgili bilgi notu yayınlandı.

-Hastalığın görüldüğü bölgelere giden ve gelen vatandaşlara üç hafta içinde hastalık belirtileri çıkabileceği yönünde uyarıldı.

CHP'li Güven, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen cevapların Türkiye’nin dışarıdan gelecek salgın hastalıklara çok açık olduğunu gösterdiğini söyledi ve 'Tesadüfen yaşıyoruz.Sağlığımız kimlere emanet. Tesadüfen yaşıyoruz. Sınırlar yol geçen hanına dönmüş

BAKANLIK KAÇ TIK ALIYOR?

Sağlık Bakanlığı’nın hastalıklar için referans gösterdiği Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun internet sitelerini vatandaşların ziyaret sıklığı düşük görülüyor. İnternet sitelerinin ne kadar tık aldığının yaklaşık sonuçlarını veren alexa.com’a göre Sağlık Bakanlığı’nın sitesi Türkiye’de popülerlik sıralamasında 2 bin 687’inci, dünyada ise 172 bin 578 bininci…Türkiye Halk Sağlığı Kurumu internet sitesi popülerlikte Türkiye’de 18 bin 859’uncu dünyada 622 bin 410’uncu sırada yer alıyor.