Olağanüstü gündemle toplanan Erciyes Üniversitesi Senatosu'nun yaptığı açıklama şöyle:
"Milli iradeye, demokrasimize, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve huzuruna karşı, kahraman ordumuzun içerisine sızmış FETÖ/PDY terör örgütüne mensup küçük bir azınlık tarafından girişilen menfur kalkışma, terör, ihanet ve darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Demokratik yöntemlerle halkın oyuyla gelen yöneticiler ancak halkın oyuyla değiştirilebilir. Esas amacının Yüce Milletimizin oyları ile seçilen Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı ile demokratik seçimlerle yönetime gelen hükümetimize karşı olduğu açık olan bu girişim, aynı zamanda Aziz Milletimizin iradesini yok saymaya yöneliktir. Halkımızın demokrasiye sahip çıkması ve bu saldırının başarısız olması tek tesellimizdir. Bu olumsuz tecrübe Milletimizin demokratik olgunluğa eriştiğinin, ülkemizde artık sadece darbelerin değil, darbe girişimlerinin de başarılı olamayacağının en önemli göstergesidir. Bugün milletimizin Demokrasi Bayramı olarak tarihe geçecektir."

Açıklamada, Erciyes Üniversitesi'nin başta Senatosu olmak üzere tüm organ ve mensuplarıyla, Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere devletin tüm kurumlarının ve darbecilere karşı duran milletin daima yanında yer aldığı ve bundan sonra da yer almaya devam edeceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
"Devletimizin tüm kurumları gibi Üniversitemiz bu hain girişim tamamen sonlanıncaya kadar ayaktadır. Olaylar sırasında, demokrasiyi korumak ve Türkiye halkının iradesine sahip çıkmak uğruna meydanlara inen ve girişimin başarısızlıkla sonuçlanmasına yardım eden Aziz Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu menfur olaylar sırasında şehit olan güvenlik güçlerine ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz. Bu hain terör olayına katılan herkesin kimliğine bakılmaksızın en ağır şekilde cezalandırılacağına inancımız sonsuzdur."

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ DE KINADI


Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğü de yaptığı açıklamada, darbe girişimini protesto etti. Rektörlüğün açıklamasında, "Cumhuriyetimize, demokrasimize, özgürlüğümüze, milli iradeye, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılmış olan darbe girişimini, Abdullah Gül Üniversitesi olarak şiddetle kınıyoruz. Bu haince girişimi önleyen güvenlik güçlerimize, kendisini cesaretle kalkan yapan kahraman vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Ülkemizin bu tür hain saldırıları düzenleyen terör örgütlerinden temizlenerek, aydınlık bir geleceğe en kısa zamanda ulaşacağına inanıyoruz. Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.
DHA