Askeri darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları sırasında 2 gün önce açığa alınan Ahmetli İlçe Kaymakamı Necmi Akman evinde intihar girişiminde bulundu. Kafasına ateş eden Akman, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bu haberin ardından ikinci bir intihar haberi de Ankara'dan geldi. Emniyet Teşkilatı’nda görevli 7 bin 899 polisin FETÖ/PDY örgütü içerisinde yer aldıkları iddiasıyla açığa alındığı süreçte, Ankara Güdül’de görevli bir komiser de intihar etti. Paralelci olmakla suçlanan komiser Mutlu Çil, Güdül Kaymakamlık binası içinde, beylik silahı ile canına kıydı.

17/25 Aralık operasyonundan sonra İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne tayin edilen komiser Çil’in 2014’de “yasadışı telefon dinlemesi” iddiasıyla açığa alındı ve bu nedenle 4 ay cezaevinde tutuklu kalıp, yargılandı.

KABUL ETMEDİ


2014’de Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevlendirilen Çil, geçen yıl tahliye olduktan sonra Güdül İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanmıştı.. İkinci kez “açığa” alınan komiser Çil bu yüzden bunalıma girdi. “Beni paralel mensubu olarak suçlamayamazlar” deyip beylik silahıyla intihar etti.

İki yıl içerisinde ikinci defa açığa alınan komiser Mutlu Çil’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından toprağa verildi.

FOTO:DHA FOTO:DHA

KAYMAKAM KAFASINA SIKTI


Askeri darbe girişimi sonrasında başlatılan FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları sırasında 2 gün önce açığa alınan Ahmetli İlçe Kaymakamı Necmi Akman ise dün gece evinde intihar girişiminde bulundu. İddiaya göre, Kaymakamlık konutunun koruması olan emniyet mensubunun silahını alarak başına ateş eden Akman, 112 acil servis ekipleri tarafından ağır yaralı olarak Ahmetli Devlet Hastanesi'ne, ardından da Turgutlu Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Kaymakam Akman'ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Öte yandan konutta görevli polis memuru A.G.'nin soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca haberi alan Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ve Turgutlu protokolü hastaneye giderek durum hakkında bilgi aldı. İçişleri Bakanlığı kararı ile 18 Temmuz tarihinde açığa alınan Akman’ın kişisel twitter hesabından açığa alındıktan sonra darbe karşıtı paylaşımları dikkat çekti.