Ardahan Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Ramazan Tabyası Mevkii'nde bulunan 'ay yıldız' ile 'önce vatan' yazısının boyalarını yeniledi.
Ardahan il merkezinden her noktasından görülebilen adeta şehrin simgesi haline gelen ve halk arasında 'Ay Yıldızlı Dağ' olarak bilinen Ramazan Tabyalarına tırmanan yaklaşık 100 kişilik ekip 'ay yıldız' ile 'önce vatan' yazılarının bulunduğu alanda temizlik ve onarım yaparak boyadı. Öğrenciler boyama yaparken çekilmeyi de ihmal etmedi.
Cumhuriyetin kuruluşunun 93'üncü yılının coşkuyla kutlandığını belirten Ardahan Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Gürkan Doğan, şunları söyledi:
"Şu an üzerinde bulunduğumuz tepe Ramazan tabyaları. 1877-78 Osmanlı Rus savaşı sırasında bölgeye çok fazla hakim olduğu için burada çok önemli savaşlar oldu. Onun için burada 'ay yıldız' ve 'önce vatan' yazısı var.Burada 2500 metre yükseklikte tüm Ardahan Üniversitesi çalışanları ve öğrencileri tek ses olduk. Tüm Ardahan’a ve Türkiye’ye bağırıyoruz, 'Yaşasın Türkiye', 'Yaşasın Cumhuriyet' , 'Yaşasın Demokrasi'."
Ardahan Üniversitesi çalışanları ve öğrencileri tarafından yeniden boyanan ve bakımı yapılan yazılar yeni görünümüyle her yerden görünmeye başladı.

 

DHA