Sen kalk Boğaziçi’ni bitirdikten sonra Amerika’nın Boston şehrine git, genetik dalında yıllarca çalış, buluşlar üret. Sonra Amerikalılar sana kanser tedavisindeki buluşların için ödül versinler ve adına laboratuvar kursunlar; ama sen,  “Beni Türkiye yetiştirdi, ülkeme borcum var, dönmem lazım” diye tuttur.

mini-durumler

Genetik profesörü Uğur Sezerman’dan söz ediyorum. Halen Acıbadem Üniversitesi’nde yüzlerce öğrenci yetiştiren vatansever bilim adamından… Bir yemek randevusu kopartabildim Uğur Hoca’dan ve “Ne yemeyi seversin?” diye sordum, “Köfte” cevabını aldım. Anadolu Yakası’nda iyi bir köfteci araştırmaya başladım ve imdadıma köftesever sınıf arkadaşım, radyoloji uzmanı Dr. Ogün Kaymak yetişti.

prof-dr-ugur-sezerman-chirkali-ve-oguz-bilimli

Bana Suadiye Ayşeçavuş Sokak’taki ‘Hababam Köfte’yi önerdi. Uğur Sezerman gibi Boğaziçi Üniversitesi Genetik Bölümü mezunu kızımı da alıp buluşmaya gittim…

Ekmek, baharat ve katkı maddesi yok


‘Hababam Köfte’ leziz köftelerin sunulduğu şirin bir mekan. Mekanın sahibi Oğuz Bilimli kesinlikle ekmek ve baharat kullanmıyor; katkı maddelerini, doğal olmayan ürünleri, margarin ve trans yağ içeren ürünleri mutfağına sokmuyor. Önden ızgara köfte geliyor, arkadan bir hamburgeri bölüşüyoruz. Paylaşmak güzel de köfteler o kadar lezzetli ki tadı damağımda kalıyor. Neyse ki arkadan yoğurtlu pideli köfte kebabı geliyor ve o güzel, küçük köftelerin tadı damağımda kalıyor.

yoggurtlu-kofte-kebabi-aybarsa-ek

Arkasından da üç çeşit mini köfteli dürüm yiyoruz. Mini dürüm güzel bir buluş ve harika bir atıştırmalık. Böyle nefis yemek tatlısız olur mu? Olmaz tabii. Mekana has, kızarmış kadayıfa sarılmış dondurma geliyor, biri çikolata, diğeri ahududu soslu. Gerçekten mutlaka tadılması gereken değişik bir tat. Böylesine büyük bir hocayı bu kadar hesaplı bir mekanda ağırladığım için utanıyorum ama bakıyorum ki o çok mutlu. İyi ki döndün memleketine Uğur Sezerman Hocam! Vatan sana minnettar...

Köfte sevenlere en iyi 5 lezzet adresi


1- Namlı Rumeli Köftecisi / Sirkeci
2- Körfez Köfte / Akçaabat
3- Tarihi Merkez Efendi Köftecisi / Zeytinburnu

17mag11-aybarsek

4- Çiçek Izgara / Bursa
5- Köfteci Mustafa / Beyazıt