Eski AKP Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyi'nin (KEİ) 25. yılı dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen zirvede bir konuşma yaptı. Başbakan Yıldırım, "Daha fazla istihdam daha iyi komşuluk ilişkileridir. Karadeniz insanı mücadelecidir yeniliklere açıktır. Hoşgörünün merkezi olmaması için hiçbir sebep yoktur. Bunun olması için KEİ önemli platformlardan biridir. Hepinizi içtenlikle selamlıyorum" diye konuştu.

Soldan sağa: Azerbaycan Parlamento Sözcüsü Asadov, Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Başkanı Igor Dodon, Başbakan Binali Yıldırım ve Rusya Başbakanı Dimitry Medvedev. Fotoğraf: Reuters Soldan sağa: Azerbaycan Parlamento Sözcüsü Asadov, Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moldova Başkanı Igor Dodon, Başbakan Binali Yıldırım ve Rusya Başbakanı Dimitry Medvedev. Fotoğraf: Reuters


Zirvenin açılış konuşmasını yapan yeni AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu sözleri kullandı: Bugün çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Karadeniz Ekonomik İşbirliği'nin kuruluşunu siz değerli dostlarımızla kutluyoruz. Karadeniz şehri olan Rize kökenli bir ailenin evladı olarak dünyaya gelmiş, hayatının önemli bir bölümü İstanbul'da geçmiş bir dostunuz ve hemşehriniz olarak sizlerle birlikteyim.

Bu bakımdan KEİ benim için ayrı bir yere, ayrı bir öneme sahiptir. Bu çatı altındaki ortaklığımızın güçlenip, pekişmesi devletler olarak bizlerin gayretine tabidir. Toplantılarına aktif şekilde iştirak etmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Üye devletler olarak her birimiz farklı dil ve kültürlere, siyasi anlayışlara, ekonomik seviyelere sahip olabiliriz. Ancak hepimizin derdi, tasası Karadeniz coğrafyasında ortak bir paydada birleşiyor. Karadeniz'e açılan bütün limanlar, aynı çarşıya açılan dükkanlar gibidir.