İstanbul Emniyeti'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, "Şirinler" olarak bilinen suç örgütüne Bahçelievler'deki bir AVM'de önemli bir operasyon düzenledi.

 

Şebekeyi takip eden polis, çete elebaşı Mehmet Sabri Şirin ve adamlarının AVM'deki bir restoranda olduğunu belirleyince, baskın kararı alındı. Ekipler hemen harekete geçti. Dikkat çekmemek için önce sivil ekipler AVM'ye girdi. Aranan şüpheli "Mex" lakaplı Mehmet Sabri Şirin ve 6 adamı restoranda gözaltına alındı.

Şüphlilerin bazı adamlarının da otoparkta beklediği tespit edildi. Otoparktaki 7 şüpheli de gözaltına alındı. Otoparka bekleyen şüphelilerde ve araçlarda yapılan araçlarda 9 silah ele geçirildi.

avm

REHİNE PANİĞİ

Polisin olası bir çatışmayı engellediği öne sürülürken, baskın sırasında yanlış anlamadan kaynaklanan kısa süreli panik yaşandı. Polisin şüphelileri gözaltına aldığı sırada, olayı rehine krizi zanneden bazı kişiler, polis ve güvenlik görevlilerine haber verdi.

avm-bomba-ihbari2

Rehine dedikodusu üzerine AVM'deki müşteriler panik içerisinde dışarıya çıktı. Yaşanan panik, polisin suç çetesine operasyon düzenlediğinin anlaşılması üzerine sona erdi.

avm-bomba-ihbari3

DAHA ÖNCE SALDIRIYA UĞRAMIŞLARDI

Organize Polisi'nin operasyon düzenlediği "Şirinler" suç örgütü daha önce de "Sarallar" grubu ile çatışmasıyla gündeme gelmişti.

avm-bomba-ihbari

"Sarallar" suç örgütü ile ilişkili olan bir grup Mehmet Ş.'yi öldürmek için geçtiğimiz Haziran Ayı'nda Güngören'de saldırı düzenlemişti. Saldırıda bir kişi ölmüş 7 kişi yaralanmıştı. Mehmet Sabri Ş., o saldırıdan kurtulmuştu. Organize Polisi o saldırı sonrasında 15 şüpheliyi gözaltına alınmıştı.