CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, TBMM’ye bir önerge vererek yandaş medya ile SÖZCÜ’nün ‘’FETÖ’ye yaklaşım’’ manşetleri arasındaki farkları sıraladı. Önergesine yandaş medyada yer alan ve FETÖ’ye övgüler düzen haberlerden, örnekleri de ekledi. Altıok, “Atatürkçü, laik ve muhalif haber anlayışı ile bilinen SÖZCÜ Gazetesi’ne, 19 Mayıs gibi simge bir günde operasyon yapılması bir tesadüf müdür? Bugüne kadar 6 savcı suç unsuru bulamamışken yeni gelen savcı bu kadar hızlı biçimde hangi gerekçelerle gözaltı kararı alabilmiştir? Operasyon siyasal talimatla mı yapılmıştır? SÖZCÜ Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın el konulan Ipad’inin imajı neden alınmamıştır?’’ diye sordu. Altıok önergesinde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

Yeni savcı neden hızlı davrandı?


1- Atatürkçü, Laik ve muhalif haber anlayışı ile bilinen Sözcü Gazetesi’ne tam da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gibi simge bir günde operasyon yapılması bir tesadüf müdür?

2- Bugüne kadar 6 savcı suç teşkil edecek bir şey bulamamışken yeni gelen savcı bu kadar hızlı bir şekilde hangi gerekçelerle gözaltı kararı alabilmiştir? SÖZCÜ Gazetesi’ne yapılan yargı operasyonu siyasal talimatla mı yapılmıştır?

3- Gözaltına alınan Sözcü Gazetesi mensuplarının günlerce gözaltında tutulmalarının gerekçesi nedir?

4- SÖZCÜ avukatlarının arama kararının bir kopyasını istediği halde gizlilik kararı öne sürülerek arama kararının bir kopyasının verilmemesinin gerekçeleri nelerdir?

5- Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay’ın el konulan Ipad’inin bir imajının kopyası alınması gerekirken bahsi geçen kopyalar neden alınmamıştır?

6- “Gülen’i AK Parti Kurtardı” diye manşet atan gazeteye hiçbir soruşturma açılmazken aynı tarihlerde “FETÖ devlete sızıyor” diye manşet atan Sözcü’ye operasyon yapılması hangi adalet ve hukuk anlayışına sığmaktadır?

7- 2002 ila 2017 yılları arasında 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında KHK’lar ile el konulan 1289 şirket, sırasıyla belirtilmek üzere hangi gazete, televizyon ve radyoya ne kadar reklam gideri ödemiştir?

[old_news_related_template title="Siz, Feto’ya ‘Hocaefendi’ derken biz mahkemede hesaplaşıyorduk" desc="Okurlarımız bilir… FETÖ’nün en güçlü olduğu dönemde, iktidar mensupları dahil hemen herkes Pensilvanya’ya gidip “Hocaefendi hazretleri” diyerek FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’den ‘icazet’ alırken, SÖZCÜ’nün duruşu netti… " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/shutterstock_450103120.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/siz-fetoya-hocaefendi-derken-biz-mahkemede-hesaplasiyorduk-1864075/"]

[old_news_related_template title="Bu manşetleri Feto’dan korkmadan hanginiz attı" desc="SÖZCÜ’yü FETÖ’cülükle suçlayanlar cevap versin" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/k1-10.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/bu-mansetleri-fetodan-korkmadan-hanginiz-atti-1862157/"]

[old_news_related_template title="10 yıl önce siz Fethullah’a ‘Hocaefendi’ derken biz, ‘FETO’ diyorduk!" desc="Bu manşetleri, SÖZCÜ’ye FETÖ’cü diyenlerin gözüne sokuyoruz!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/07/sozcu-feto-mansetleri.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/10-yil-once-siz-fethullaha-hocaefendi-derken-biz-feto-diyorduk-1322352/"]