Yeni asgari ücrete ilişkin Bilecik, "İş dünyası için asgari ücret tespitinin 2 bin 20 TL olması çok olumlu bir gelişme oldu." dedi.

Bilecik, "İş dünyası verilen desteklerden memnun, bu destekler doğrultusunda ağustos itibarıyla yaşadıklarımız bertaraf edildi." diye konuştu.

TÜSİAD Başkanı Bilecik'in konuşmasından satır başları;

Reel sektörün finansmana erişim probleminin mutlaka çözülmesi, banka bilançolarında gerekli temizliğin yapılması gerek.

Gelecek yıl yüzde 1'ler civarında bir büyüme, yüzde 17'ler civarında bir enflasyon öngörüyoruz.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nın da olumlu olduğunu görüyoruz ama bunların artık daha uzun vadeli olması gerektiğini düşünüyoruz.

Dünyada ekonomik akılla, siyasi akıl birbirini tamamlaması gerekirken oldukça ayrıştı. ABD'de Trump'ın yaptıkları şaşkınlık yaratıyor, Avrupa'da Brexit aynı şekilde. Yani küreselleşmede bir geri çekiliş var ve popülist söylemler güçlendi.

Önemli sıkıntıları yaşamasına rağmen Türkiye'nin AB üyeliğinin vazgeçilmez bir hedef olması gerektiğine inanıyorum. Türkiye'nin yönü hep Batı'ya olmuştur ve ekonomik, sosyal refah için böyle olmalıdır

Yatırımların önündeki en önemli engel belirsizlik. Yabancı yatırımları ürkütmememiz gerekir.

Banka bilançolarının sıkıntılı krediler açısından hızlıca normale döndürülmesi gerekiyorki iş dünyası kredilere ulaşmakta zorlanmasın. Sıkıntılı kredilerin temizliği dünyada pek çok kez yapılmış bir şey.

Kurdaki seviyeden çok istikrarlı seyir önemli. 7 sınırlarından bugünkü seviyelere gelmek son derece olumlu ancak asıl önemli olan sakinlik. Yüksek dalgalar geldiğinde kumdan kaleler olmamalıyız.

Daha iyi olmaya çalışmayan iyi olarak kalamaz

AA