Erdoğan özetle şunları söyledi;

'Muhtar maaşlarını geçmişle kıyaslanamayacak bir seviyeye çıkardık. Kimse muhtarlarımız üzerinden spekülasyon yapmasın. Bu salondaki manzara Türkiye'deki demokrasinin nasıl işlediğinin ispatıdır.

KILIÇDAROĞLU'NA: CUMHURBAŞKANIN OLMAYA MERAKLI DEĞİLİM

Ana muhalefetteki zat 'benim cumhurbaşkanım değilsin' diyor. Bay kemal ben senin Cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim. Bana yüzde 52.6 oyu halkım verdi. Bize milletimizin, muhtarlarımızın cumhurbaşkanı olmak yeter. Aslında bu zat ne söylediğini bilse kaldırır kendini kürsüden aşağı atar. Teröristlerle el ele kol kola gezene benim milletim yürü demez. Geçmişte siyası partiler çok düşük oy oranları ile Türkiyeyi yönetmeye çalıştıkları için başarısız oldular. Yeni yönetim sistemimizi en az yüzde 50+1 üzerine koyduk. Bay Kemal niye sen Cumhurbaşkanı adayı olmadın? Sen bizim karşımızı çıksaydın? Ama sen çıkmadın. Bu mesele siyaseti anlama meselesidir. Halkının gönlüne giremeyen halkının huzuruna da çıkamaz.

Bu zat kesit kumpası ile önü açılmış olsa da CHP kurultayı ile seçildiği için bizim gözümüzde meşrudur. 26 milyon 330 vatandaşımızın ortaya koyduğu desteği meşru görmediğine göre demek ki bu adamın başında başka bir demokrası tarifi bulunuyor. 15 Temmuz gecesi Bakırköy'de darbeyi kahvesini yudumlayarak içiyor. Biz darbeyı birkaç saat  içinde bitiririz.

1946 SEÇİMLERİNİ ÖRNEK VERDİ

1946 seçimlerindeki açık oy gizli tasnif CHP'ye ait. Oyu açıktan kullanacaksın sayıma gelince sayımı gizli yapacaklar. Bu CHP'nin uygulamasıydı. Bu ülke bunları gördü, seçilmiş cumhurbaşkanını darağacına göndermek de bunların demokrasi anlayışının işaretidir. Bunlara göre CHP'ye hizlek eden demokrasi meşrudur. Seçilmiş cumhurbaşkanını meşru görmeyen kafa sanıyor misiniz mi muhtarları meşru görür. Kılıçdaroğlu'na göre siz meşru değilsiniz.

MUHALİF FİKRE TAHAMÜLLERİ YOK

Mehmet Akif'i şükranla anıyorum. Mehmet Akif bu millete Safahat'in yanında İstiklal Marşı'nı hediye etmiştir. İstiklal Marşı'mızı bile bu CHP değiştirme yoluna gitmiştir. Biz de Mehmet Akif gibi 'Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' diyoruz.

Bunların muhalif hiç bir fikre tahamülleri olmadığını milletimiz iyi biliyor. Van depreminde 24 saat geçmeden ben Van'a ulaştım. Öyle bir çalışma ki o günden bu güne 20 katrilyona varan çalışmayı bugün biz yaptık. Yeni bir Van inşa ettik. AFAD'ıyla Yeşilay'ıyla Kızılay'ıyla bizler vatandaşın yanında yer aldık. Bunu Simav'da da yaptık. Anında ayağa kaldırdık.

Sizlere dağıtılan formlara şikayletlerinizi yazmalısınız. Kaymakamlar sizim emrinizdedir. Valiler de buna dahil. Biz bu milletin hizmetkarıyız. İnsanına sahip çıkmayan millet sadece bir avuç elite hizmet eder demektir. Sizlerin de mahallenizde mazlımlar ve mağdurlar varsa onların temel hizmetlerini karşılamadan yastığı başınızı koymamanız gerekir. Devletimizin imkanları tüm garipleri kucaklayacak kadar geniştir. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim kılsın. Bayrağımızı asla indiremeyecekler."

erdogan-seymenler Erdoğan Seymenleri karşıladı