Karsız geçen kışın belki de son soğuk hava dalgası geçtiğimiz hafta yaşandı ve bekleneni veremeden geride kaldı. Meteoroloji'nin son dakika tahminlerine göre yeni haftada hava durumunda kuvvetli yağmur yurda hakim olacak. Bugün ise Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına kendisini gösterecek ve kısa süreliğine zorlu anlar yaşatacak.

CUMARTESİ FIRTINA, PAZAR SAĞANAK!

Hava sıcaklıkları hafta sonuyla beraber artışını sürdürecek fakat kuvvetli yağmurlar bugünden itibaren yurdu etkisi altına alacak. Yurdun büyük çoğunluğunda etkili olacak olan yağmurlar Doğu Anadolu Bölgesi'nin en doğusunda karla karışık yağmur şeklinde görülecek.

haberler-meteoroloji

Haftanın kalanında da yağmurlar durmayacak ancak etkisini azaltacak, hafta ortasına kadar hava sıcaklıkları artmaya devam ederken yağmur da eşlik edecek.

ZEHİRLENMELERE DİKKAT...

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; 03.03.2018 Cumartesi günü; Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç Kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına (50-70 km/saat, yer yer 80 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KARS'TA BUZLANMA ETKİLİ OLUYOR

Kars’ta kar yağışının ardından soğuk havanın etkisiyle yollar buz pistine döndü. Buzlanan yollarda ise sürücüler zor anlar yaşadı.
Kar yağışının ardından buz tutan yollar sürücülerin kabusu oldu. Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Caddesi kullanan sürücüler uzun süre sıkışan trafikte bekledi. Araçların kaydığı, yokuşu yukarı çıkamadığı GAMP Caddesi’nde vatandaşlar kayan araçları itekleyerek çıkarmaya çalıştı.

hava-durumu-son-dakika-haberleri

Trafiğin adeta durma noktasına geldiği GAMP Caddesi’nde yokuş aşağı inen araçların büyük çoğunluğu kaymaktan kurtulamadı. Bir yarım otobüs ise vatandaşların yola kum dökmesiyle kaymak kurtularak yoluna devem etti. Yaklaşık 1 saat kilitlenen cadde yolun vatandaşlar tarafından kumlanmasının ardından araçlar kaymaktan kurtularak yoluna devam etti.