CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde bir araya gelmiş, iki liderin yerel seçimde ittifak yapmak için görüşmelere başladığı iddia edilmişti.

[old_news_related_template title="CHP ile İYİ Parti arasında ittifak görüşmeleri" desc="Genel seçimlerde ‘’Millet İttifakı’’ adı ile işbirliği yapan CHP ve İYİ Partinin liderleri, yerel seçim öncesi yeniden buluşarak Mart 2019’daki seçimler için de işbirliği arayışlarına başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Genel Merkez binasında ziyaret etti. Önce heyetler arası yapılan görüşme daha sonra baş başa devam etti. Görüşmeler sonrası, 'İki lider ülkedeki genel gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulundu' şeklinde açıklama yapıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/aksner-chp_16_9_1542131917.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-aksener-ile-kilicdaroglu-gorusmesi-basladi-2736158/"]

Mansur Yavaş'ın son açıklamalarının her iki lideri de kırdığını öne sürülürken görüşmede Ankara için bambaşka bir ismin gündeme gelebileceği açıklanmıştı. Ayrıca Ankara dışında da ittifak yapılacak şehirlerin belli olduğu öne sürülmüştü. İki liderin arasında gerçekleştirilen bu görüşmenin ardından partiler arası görüşmeler de başladı. Yerel seçimler için CHP ile İYİ Parti'nin teknik düzeydeki ilk görüşmesi bugün yapılacak.

[old_news_related_template title="CHP-İYİ Parti ittifakı büyükşehirlerde mi olacak?" desc="Önceki gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmenin ayrıntılarına ulaşıldığı iddia edildi. Mansur Yavaş'ın son açıklamalarının her iki lideri de kırdığını öne sürülürken görüşmede Ankara için bambaşka bir ismin gündeme gelebileceği açıklandı. Ayrıca Ankara dışında da ittifak yapılacak şehirlerin belli olduğu öne sürüldü. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/iyi-parti-chp-dha_16_9_1542211141.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chp-iyi-parti-ittifaki-buyuk-sehirlerde-mi-olacak-2738089/"]

BÜYÜKŞEHİRLERİ KAPSAYACAK

İYİ Parti ile CHP arasında görüşmeleri süren ittifak yalnızca büyükşehirlerle kısıtlı olacak. İYİ Parti kanadına göre ittifak İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana dahil 13-14 büyükşehirde gerçekleştirilirse başarılı olabilir.