Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, her sene yaptıkları incelemelerin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyor. En son 2016 yılında hileli ürünleri ve markaların listesini yayınlayan Bakanlık 2017 yılı için henüz böyle bir liste paylaşmadı.

3 SENEDE 28 BİN ANALİZ 

sozcu.com.tr'nin ulaştığı bilgiye göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2015-2016-2017 yıllarında ülkeye girişte Biyogüvenlik Mevzuatı gereği ilgili gıda ürünlerinde yürütülen resmi kontroller kapsamında toplam 28.444 GDO analizi yaptı ve 165 numunede uygunsuzluk tespit etti ve bu ürünlerin ülkeye girişine izin verilmedi.

HİLELİ ÜRÜN İFŞASI YAPILMAYACAK MI?

Bakanlığın yaptığı bu incelemelerin sonuçları her yıl listeler halinde yayınlanarak vatandaşlar bilgilendiriliyor. Ancak en son 2016 yılında açıklanan bu marka ve ürünler 2017 yılı için henüz yayınlanmadı. Toplum sağlığı açısından önemli bir uygulama olan hileli ürün ifşasının, bundan sonra yapılıp yapılmayacağı tartışmaları ise endişe yarattı.

Bakanlıktan aldığımız bilgiye göre ise, hileli ürünlerin bu sene ifşasının yapılacağı ancak bir gecikme olduğu belirtildi. Yapılan denetimlerin sürdüğü açıklanırken, ifşanın önümüzdeki günlerde yapılacağı kaydedildi.