Reuters haber ajansının son dakika olarak paylaştığı haberde, Türkiye sınırına çok yakın bir bölgede olan ve YPG terör örgütü tarafından kontrol edilen Ayn El Arab'a, Esad güçleri ve Rus askerlerinin girdiği bildirildi.

Önceki gün Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev, YPG ile anlaştıklarını ve terör örgütünün elinde bulunan yerlere Esad güçlerinin girebileceğini belirten açıklamalarda bulunmuştu.

[old_news_related_template title="Tel Abyad ve Resulayn'da terör mevzileri vuruluyor... Menbiç beklemede..." desc="Barış Pınarı Harekâtı 8'nci gününde tüm hızıyla sürüyor. Mehmetçik destekli SMO askerlerinin Resulayn ve Tel Abyad'daki temizlik çalışmaları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu kentlerde teröristlerin kurduğu hain planı anlattı. Teröristlerin kiliselere saklandığı belirten Erdoğan 'Teröristler sivil vatandaşlarımıza kiliseden Sniper ile ateş ederken biz vurmadık. Hep onların çıkmalarını meydana çıkmalarını bekledik. Güya biz ibadethaneleri de bombalıyormuşuz. Batı medyası onlara itibar etti. Sivillerden uzaklaştıkları anda imha ettik.” dedi. İşte sıcak bölgede son durum..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/16/iecrop/resulayn-dha2_16_9_1571217188.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/tel-abyad-ve-resulaynda-teror-mevzileri-vuruluyor-menbic-beklemede-5392651/"]