Bodrum, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü’nün kurucusu, mimar Cenap Tezer bu sabah hayatını kaybetti. Tezer’in acı haberini oğlu Emrah Tezer sosyal medyadan yaptıkları şu bilgi notuyla duyurdu; “Sevgili babamız, değerli insan Cenap Tezer 'i hakkın rahmetine uğurladık. Toprağı bol, ruhu şad, mekanı cennet olsun, Allah gani gani rahmet eylesin”

YILMAZ ÖZDİL’DEN ANLAMLI PAYLAŞIM


Sözcü Gazetesi’nin usta kalemi Yılmaz Özdil, mimar Emrah Tezer’in vefatından duyduğu derin üzüntüyü sosyal medya hesabından şöyle dile getirdi;
“Türkiye çok ihtiyacı olduğu bir dönemde, çok değerli bir evladını kaybetti, Cenap Tezer vefat etti... Güle güle ağabeyim, bir gün yine kucaklaşmak üzere”


SALI GÜNÜ UĞURLANACAK


Cenap Tezer, 12 Şubat. 2019 Salı günü öğle namazına müteakip Bodrum Ortakent Kerem Aydınlar Cami'nde kılınacak cenaze namazının ardından Yakaköy mezarlığına son yolculuğuna uğurlanacak.

1 HAFTA ÖNCE ONURUNA KONFERANS VERİLMİŞTİ


Cenap Tezer onuruna, Akdeniz Ülkeleri Akademisi Vakfı bünyesindeki Herodotos Tarih Araştırmaları Merkezi’nin “Tarih Konferansları” dizisi içinde, 2 Şubat 2019 Cumartesi günü Bodrum-Konacık Herodot Kültür Merkezi’nde Nezih Başgelen tarafından, “Göbeklitepe – Fırat ile Dicle Arasında Tarihi Yeniden Yazdıran Neolitik Kazılar” konulu bir konferans verilmişti.



CENAP TEZER Kimdir?

1943’de İstanbul Beşiktaş’ta doğdu. Ailesi Üsküp’ten gelerek İzmir Dikili’ye yerleşmiş. Tezer, ilk ve orta okulu bitirmiş liseyi İzmir Atatürk Lisesinde tamamlamıştı. Liseden sonra Yüksek Denizcilik Okulu gitmiş. Ancak bir ay sonra İTÜ sınavlarını kazandığını öğrenince oraya geçmiş. İkinci sınıftan itibaren Petrol Mühendisliği bölümünü seçmiş. Türkiye’de eğitim gören ilk petrol mühendisi olmuş. Yaz aylarında Diyarbakır ve Batman’da staj yapmış. 1966 yılında Batman’da TPAO’da işe başlamış. Daha sonra İzmir Karşıyaka’ya yerleşmiş. 1969 yılından 1972 yılına kadar İzmir’de yol, su, elektrik (YSE) kamu kurumunda çalışmış. Bu arada kızı Senem dünyaya gelmiş. YSE’den ayrılıp serbest çalışmaya başlamış. İhalelere girip yol, su ve elektrik gibi köy alt yapı inşaatları yapmaya başlamış. 1974 yılında oğlu Emrah doğmuş. 1980’de ikinci evliliğini Mimar Gülay Tezer ile yapıp Bodruma yerleşmiş.

1982 yılında oğlu Uluç doğmuş. Mimar eşiyle birlikte yoğun bir proje ve inşaat faaliyeti içinde girmiş. Bu yoğun uğraşı 25 yıl devam etmiş. 2008’de 90’larda Yakaköy’de satın aldıkları 40 dönüme yakın bir arsayı bir kültür ve sanat köyü yapmaya karar verip Dibeklihan’ın kuruluşuna başlamışlar. Yoğurt dibeklerinden esinlenerek köyün ismini “DİBEKLİHAN” koymuşlar. 2009 yılında açılan Dibeklihan’da her sanat sezonunda 50’ye yakın sergi açılıyor. Çeşitli kültürel etkinlikler yapılıyor. Konferanslar söyleşiler, tiyatro oyunları, konserler, sinema gösteriler düzenleniyor.