Rusya destekli rejim güçlerinin İdlib'e başlattığı operasyon sonucunda bölgedeki tansiyon yükselirken 2 Türk askerinin rejimin düzenlediği hava saldırısında şehit olması sonrası bölgede sıcak saatler yaşanmaya başladı.

Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, tehlikeli gerginliğin dindirilmesi ve İdlib için süren askeri operasyonların sona erdirilmesi için Putin'i aradıkları öğrenildi.

PUTİN VE ERDOĞAN'A TOPLANTI ÇAĞRISI

Bölgedeki insani durumun yıkıcı bir hal aldığını belirten ikilinin Putin'den askeri operasyonların durdurulmasını istediği belirtildi.

Merkel ve Macron, Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirecekleri toplantılar sonucunda politik bir çözüm bulabileceklerini ifade etti.

[old_news_related_template title=" Suriye'den acı haber geldi! 2 asker şehit" desc="Suriye'nin İdlib bölgesine düzenlenen hava saldırısı sonucunda 2 askerimizin şehit olduğu, 5 askerimizin ise yaralandığı bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda 50'den fazla rejim unsurunun vurulduğu belirtildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/20/iecrop/sehit-dha_16_9_1582220750.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-suriyeden-aci-haber-geldi-2-asker-sehit-5637050/"]

[old_news_related_template title="Hulusi Akar'dan flaş İdlib açıklaması: ABD Patriot gönderebilir!" desc="İdlib'de Rus destekli Esad rejimiyle yaşanan gerginlikle ilgili açıklamalarda bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'İdlib için A, B, C planları hazır. Yeri ve zamanı geldiği zaman uygulanmaya başlar' ifadesini kullandı. Akar, canlı yayında ABD'den Patriot hava savunma sistemlerinin istendiği iddialarını da doğruladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/02/20/iecrop/hulusi-akar-iha_16_9_1582227365.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-hulusi-akardan-flas-idlib-aciklamasi-5637342/"]