ABD'de Kasım ayındaki Başkanlık seçimlerine geri sayım sürerken, seçmenlerin tercihlerini etkileyen en önemli konular arasında corona virüsü salgını yer alıyor.

Reuters-Ipsos anketi kendisi de corona virüsüne yakalanan Trump'ın salgında gösterdiği yaklaşımı destekleyenlerin oranının rekor şekilde gerilediğini ortaya koydu.

Trump'ın corona testinin pozitif çıkması ve hastaneye kaldırılmasının ardından bu hafta yapılan ankete göre ABD'li yetişkinlerin yüzde 37'si Trump'ın corona salgınını ele alış biçimine destek verirken yüzde 59'u karşı çıktı.

SÜREKLİ OLARAK GERİLEDİ

Trump'ın net destek oranı, 2 Mart'tan beri belirli aralıklarla uygulanan anketlerin en düşük seviyesi olan -22 seviyesine indi. Destek oranı son on gün içerisinde düzenli olarak geriledi. Reuters-Ipsos anketinde destek oranı 30 Eylül-1 Ekim tarihli anketlerde -11 seviyesindeydi.

Trump corona virüsü teşhisinden önce rakibi Biden'la televizyonda karşı karşıya gelmişti.


SÜREYİ TAMAMLAMIYOR


Öte yandan corona virüsü tedavisi devam eden Trump, tartışma yaratan açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Fox News'a konuşan Trump, 14 gün karantinada kalması gerekmesine rağmen bu süreyi tamamlamadan miting yapmaya hazırlanıyor.

Ekibinin bu konu üzerinde çalıştığını söyleyen Trump kendisini gayet iyi hissettiğini, cumartesi günü Florida'da, pazar günü de Pennsylvania'da miting yapmak istediğini belirtti.

'VİRÜSE YAKALANMAM BİR LÜTUF'

ABD'de Başkanlık Tartışmaları Komisyonu, Trump'ın corona virüsüne yakalanması sonrası adayların ikinci tartışma programının sanal olarak gerçekleşmesine karar verdi. Kararı 'vakit kaybı' olarak yorumlayan Trump ise sanal tartışmaya katılmayacağını açıklamıştı.

Trump Twitter'dan Çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Bence benim corona virüsüne yakalanmam Tanrı'nın bir lütfu. Bu gizli bir lütuf" sözleriyle de tepki çekmişti.