Tarihi zirveye çıkan gram ve çeyrek altın fiyatı dudak uçuklatırken, vatandaşlar da fiyatlardaki son durumu merak etmeye başladı. Özellikle yatırım amaçlı tercih edilen gram altın fiyatı dün 483 TL’yi aştı, çeyrek altın ise 849 TL ile rekor kırdı. İşte altın fiyatlarında son durum...

ALTIN FİYATLARI 7 AĞUSTOS

Gram altın: 483 lira

Çeyrek altın: 849 lira

Yarım altın: 1.688 lira

Cumhuriyet altını: 3.367 lira

6 Ağustos altın fiyatları: Çeyrek ve gram altın fiyatı bugün ne kadar oldu?

YILDIRIMTÜRK: LÜBNAN’DA YAŞANAN PATLAMA ETKİLİ



İstanbul Mücevherciler Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarında yaşanan yükseliş hakkında sozcu.com.tr’ye değerlendirmelerde bulundu.

Lübnan’da yaşanan patlamanın o bölgede bir stratejik gerginlik oluşturacağı beklentisini artıracağını söyleyen Yıldırımtürk, “Bilinen nedenlere ek olarak bugünkü yükselişte Lübnan’da yaşanan patlamanın da etkisi var. Dün akşam sadece altın yükseldi. Bu da stratejiik gerilim ve Lübnan kaynaklı. Bunun yanında ABD senatosunda görüşülecek olan 1 trilyon dolarlık yeni destek paketi de ons altın fiyatlarının yükselmesine neden oluyor.” dedi.

MUHAKKAK BİR DÜZELTME HAREKETİ GELECEK


Altının çok hızlı yükseldiğini söyleyen Yıldırımtürk, “Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Muhakkak bir düzeltme hareketi gelecektir. Tabi bunun gününü, saatini kimse söyleyemez. Büyük fonların davranışları bu harekette etkili olacaktır. Olmaz denilen rakamlar çok erken gerçekleşti. Ons altında 2 bin dolar seviyesini 2020 sonu için konuşuyorduk. Ancak 4-5 ay önceden gerçekleşti.” yorumunda bulundu.

ALTIN FİYATLARI NASIL GERİLER?



Pandemiye karşı açıklanan ekonomik paketlerin sona ermesi durumunda altın fiyatlarının gerileyebileceğini öngören Yıldırımtürk, “Yeni paketler çıkarılmazsa yatırımlardaki teminatları altın ile karşılama durumu oluşabilir. Bu da altın fiyatlarının bir miktar gerilemesine neden olur. Bu seviyenin de ons için 1.950 dolar olması beklenebilir. Daha fazla düşü için aşının bulunması gibi gelişmelerin olması gerekiyor. Bunun için de bir zaman söylemek çok zor.” dedi.