İstanbul Pendik’te, 6 Temmuz 2019’da Yunus Emre Bahçıvan’ın kullandığı ve 7 aylık hamile eşi Ayfer Bahçıvan’ın da içinde bulunduğu aracın önünü keserek, aracın dikiz aynasını kıran ve camlarını kırmaya çalışan ve 20’şer yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları istenen baklava zincirleri sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel’in yargılandığı dava görüldü.

Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya ilk celse tahliye edilen tutuksuz sanıklar Hasan Sel ve Hüseyin Sel katılmazken, müşteki Yunus Emre Bahçıvan ile taraf avukatları hazır bulundu.

‘ŞAŞIRARAK İZLİYORUZ’ DEDİ

Müşteki Yunus Emre Bahçıvan ise şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, “Şaşırarak izliyoruz. Bizi yolumuzdan alıkoyan, canımıza kasteden ve bize sıkıntı çıkaran, hayatımızda hiç yaşamadığımız şeyleri bize yaşatan insanlardan şikayetçiyiz” ifadelerini kullandı.

Müşteki avukatı Abdullah Adem Yavuzarslan ise “Toplumun bu konuda vicdanının rahatlatılması şeklinde karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

’34 SANİYELİK BİR SÜRE ÇOK BASİT GÖRÜLÜYOR’

Müşteki Yunus Emre Bahçıvan tekrar söz alarak, “34 saniyelik bir süre çok basit görülüyor. Biz bu araçtan çıkmış olsaydık canımıza kast edilecekti. Bu meşrulaştırılmaya, normal gösterilmeye çalışılıyor. O zaman 1 dakikanın altında hürriyete kastedecek suçlar normal görülecektir. Bu kabul edilemez” dedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanıklar Hasan Sel ve Hüseyin Sel’i “hürriyeti tahdit” suçundan ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı. Sanıklar hakkında “ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması” suçundan verilen 10 ay hapis cezası ertelendi. Öte yandan mahkeme, sanıklar hakkında “mala zarar verme” suçundan açılan davayı ise düşürdü.

DURUŞMA SONRASI AÇIKLAMA

Duruşma sonrasında açıklama yapan mağdur Yunus Emre Bahçıvan, şunları söyledi: Avukatın normal bir şey gibi göstermeye çalışmasını ben anlamıyorum. Karşı tarafın avukatı bu 34 saniyeyi “normaldir, karşı tarafı hürriyeti tahdit suçu olarak algılanmamalıdır” demesi, ben de bunu sordum. ‘Hürriyet nedir?’ dedim avukata. Ben istediğim zaman istediğimi yapamıyorsam,  o araçtan elimi kolumu sallayarak inemiyorsam,  orada onların baskını altında kalıyorsam hürriyetim kısıtlanmış demektir. Bunu söyledim. Sonucu anlamaya çalışıyorum” dedi.

Avukatı Abdullah Adem Yavuzarslan ise, “Biz kararın şu yönüne bakıyoruz. Bu kişileri bir daha suç işlemekten alıkoysun, yeniden suç işleyemesin ve caydırıcı olsun. Diğer insanlara örnek olsun. Bu yönden hedefe yakın bir ceza. Ama biz şahsen karardan memnun değiliz. Üst mahkemeye itiraz hakkımızı kullanacağız” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Pendik'te 6 Temmuz günü Seydioğlu Baklavaları'nın sahibi Hasan Sel ve Hüseyin Sel, 7 aylık hamile Ayfer Bahçıvan'ın da içinde bulunduğu ve eşi Yunus Emre Bahçıvan'ın kullandığı aracın önünü keserek, dikiz aynasını kıran, tekmeleyen ve camlarını kırmaya çalışmıştı.

Hüseyin ve Hasan Sel kardeşler, Anadolu Adliyesi 59’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde üç ayrı suçtan 5 yıl 4 aydan 20’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyordu.

 

[old_news_related_template title="Pendik’teki trafik magandaları Hasan ve Hüseyin Sel tutuklandı!" desc="Pendik’te 7 aylık hamile kadının içinde bulunduğu aracın önünü keserek aracın dikiz aynasını kıran ve camlarını kırmaya çalışan baklava zincirleri sahipleri Hasan Sel ve Hüseyin Sel, tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/08/iecrop/pendik-aa1_8844466_16_9_1562603134.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-pendikteki-trafik-magandalari-tutuklandi-5220318/"]