Corona virüsü tedbirleri kapsamında alınan dört günlük sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından haftanın ilk gününde işe gidenler yola çıktı. Yasağın kalkması sonrası yollarda artış göründü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Trafik Yoğunluğu Haritasında yüzde 1'lere kadar düşen trafik yoğunluğu pazartesi sabahı saat 10.40 itibarıyla yüzde 15'lere kadar çıktı.



İLK DEFA BÖYLE

İHA'nın haberine göre 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu'dan Avrupa yakasına geçiş yönünde yoğun trafik oluştu. Corona virüsü günlerinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ilk kez bu derece yoğunluk yaşandı.

"ANA BABA GÜNÜ"

Öte yandan yasağın ardından Bayrampaşa'da bulunan meyve ve sebze halinde gece saatlerinden itibaren oluşan yoğunluk sabah saatlerinde de devam etti. Halde yaşanan yoğunluk nedeniyle TEM bağlantı yolunda uzun araç kuyruğu oluştu.

(FOTO:DHA)


Gece saatlerinden beri beklediğini söyleyen Bülent Aybi şöyle konuştu:

* Gece 24.00'dan beri haldeyiz. Burası ana baba günü. Koronavirüs salgını var. Burada sosyal mesafeye dikkat edilmiyor. Herhangi bir önlem alınmadı. Gece saatlerinde buradaki insanlar birbirlerine temas ederek bekliyorlardı.

* Eldiven ve maske genel olarak kullanmıyorlar. Bizim için çok tehlikeli. Cumhurbaşkanımızdan ve İçişleri Bakanımızdan Allah razı olsun. Devlet bizim için çalışıyorsa biz de kurallara uymamız lazım.

 

Corona virüsüne karşı 23 Nisan Salı Gecesi saat 00.00’dan 27 Nisan Pazartesi gecesi saat 00.00’a kadar 31 büyükşehir ve Zonguldak ilinde 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Kısıtlama bu gece 00.00’dan sonra sona erdi.