AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Sözcü Ömer Çelik, toplantı sürerken düzenlediği basın toplantısında MKYK gündemine ilişkin bilgi verdi ve soruları yanıtladı.

"YENİ BİR DEĞERLENDİRME YAPILIR"

Corona virüsü günlük vaka sayılarındaki artış ile ilgili bir soruyu yanıtlarken normalleşme sürecine girildiğini ve önceliğin bu süreci koruyup geliştirmek olduğuna dikkat çeken Sözcü Çelik, şu ifadeleri kullandı;

*Bunun da yolu maske takmaktan, mesafeyi korumaktan ve temizlikten geçiyor. Ama bu yapılmazsa, vaka sayıları yükseltilirse tabii ki durum yeniden değerlendirilecektir.

*Ama bizim arzu ettiğimiz şey şudur, '0' vaka sayısını görmek, '0' vaka sayısına ulaşmak istiyoruz. Bunun için istirham ediyoruz. Maske meselesi normalleşmenin korunması için önemlidir.

*Yoksa bugünlerdeki normalleşmenin ters yüz olma ihtimali de vardır. O sebeple maskeyi takacağız, mesafeyi koruyacağız ve temizliğe dikkat edeceğiz.

*Bu normalleşmeyi güçlendirir. Bunda odaklandığımız zaman neticeyi alırız. Ama odaklanmazsak tabii vaka sayılarında bir yükselme söz konusu olursa tabii ki o zaman yeni bir değerlendirme yapılacaktır.

YUNAN BAKANIN SÖZLERİNE CEVAP VERDİ

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos'un, 'Türkiye ile askeri anlamda çatışmaya hazırız' açıklamasına değinen Çelik, "Bu tip kötü şakalar yapmayın bu tür kötü şakalar alnınıza yapışır" ifadelerini kullandı.

AYASOFYA AÇIKLAMASI

Ayasofya konusundaki bir soruya ise Çelik şu yanıtı verdi:

*1934'ten beri bu konuda Türk siyasetinde pek çok tartışma yapılmış, bu kadar abidevi bir eserin kilise olarak hizmet verdiği dönemlerden sonra cami haline dönüştürülmüştür.

*İnsanlık için son derece önemlidir. Ayasofya Camii olarak her zaman kalplerde özel bir yere sahiptir. Cumhurbaşkanımızın daha önceki açıklamaları var. Biz çalışır hangi kararımızı açıklarız gibisinden hala o noktada olduğumuzu söyleyebilirim. DHA

[old_news_related_template title="Yunanistan'a çok sert Ayasofya yanıtı" desc="İstanbul'un fethinin yıl dönümünde Ayasofya Camii'nde Fetih Suresi okunmasına tepki gösteren Yunanistan'a çok sert yanıt... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Kur'an-ı Kerim'in nerede ne zaman okunacağını biz Yunanistan'a mı soracağız?' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/03/iecrop/iha-camii-1_16_9_1591178566.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/yunanistana-ayasofya-yaniti-5852336/"]