Elazığ Valisi Erkaya Yırık başkanlığında geçtiğimiz günlerde deprem toplantısı yapılmış, toplantıya AKP il başkanı ve milletvekilleri, kurum müdürleri katılırken toplantıya davet edilmeyen muhalefet duruma tepki göstermişti.

Vali Erkaya Yırık, siyasi parti il başkanlarının gösterdiği tepkinin ardından, açıklamalarda bulundu. Yırık, toplantının yapılması için talimat verdiğini toplantıyı organize eden kişinin ise özel kalem müdürünün olduğunu söyledi.

“SPONTANE GELİŞEN BİR DURUM SÖZ KONUSU”

Hiçbir siyasiye davet göndermediği belirten Vali Erkaya Yırık, şu ifadeleri kullandı;

*Bazen bir olayın oluşu ile dışarıdan algılanışı arasında farklar oluyor. Değerlendirme toplantısında, bir davet söz konusu değil. Spontane gelişen bir durum söz konusu.

*Ben, ilin valisi olarak, bütün siyasilerin uzağında ve herkese eşit mesafede olan bir pozisyondayım. Dolayısıyla, benim herhangi bir yere kanalize olmuş bir tavrımı görmediler. Bundan sonra da göremezler. Ben, devletin ve cumhurbaşkanımızın temsilcisiyim.

*Dolayısıyla, herkese eşit mesafedeyim. Bu işler, öyle basit değil. İşte neymiş; ‘vali onu çağırmış’ Böyle bir şey asla söz konusu değil. Allah şahit, hiçbir kimseye, gelin diye bir davetim olmadı. Kamu görevlilerine talimatım oldu. Onu da, özel kalem müdürümüz gerçekleştirdi.

*Valiliğin toplantılarının organizasyonunu, özel kalem yapar. Gidip özel kalem müdürümüze de sorabilirsiniz. Sonuçta biz, kamu hizmeti veriyoruz. İnsanlarımızın mutluluğu için uğraşıyoruz.

*Bu nedenle, herkesin yardımcı olması lazım. Ama bakıyorum ki; gerçeklikle alakası olmayan şeyler konuşuluyor. Ama işin aslı öyle değil. Ben, ilin valisi olduğum için, her şeyi ulu orta konuşamam. Ortaya dökemem.

[old_news_related_template title="Afganistan bayrağının göndere çekilmesiyle ilgili Antalya Valiliği'nden açıklama" desc="Antalya Valiliği Alanya'da plajlarda Afganistan bayrağının göndere çekildiğine dair sosyal medyada gündem olan görüntüler üzerine yaptığı açıklamada, bir görüntünün 2018 yılına ait olduğunu, bayrağı göndere çeken kişinin Türk vatandaşı olduğunu ve emniyette işlemlerinin devam ettiğini açıkladı. İkinci Afgan bayrağını göndere çekme görüntüsü için Antalya Valiliği, işlemi yapanın personel olduğunu ve şahısların tespit edilerek konunun soruşturulduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/11/iecrop/bayrak_16_9_1628699043.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/afganistan-bayraginin-gondere-cekilmesiyle-ilgili-antalya-valiliginden-aciklama-6587844/"]

[old_news_related_template title="AKP'li Başkandan 'takipçi kasma' talimatı" desc="Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Demir'e ait sosyal medya hesapları yeterince 'beğeni ve takip' alamayınca çare olarak birimlere talimat gönderildi. Genel Sekreter İlhan Bayram'ın imzasıyla birimlere gönderilen talimatla başkana ait sosyal medya hesaplarının takip edilmesi ve paylaşımlarının beğenilmesi istendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/11/iecrop/ed126e9f-edab-4716-84d2-19206feb03fe_16_9_1628683360.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-baskandan-takipci-kasma-talimati-6587382/"]