Doğalgaz arzından kaynaklanan enerji sorunları nedeniyle Türkiye'deki tüm OSB'lere TEİAŞ, OSB dışındaki işletmelere dağıtım şirketleri aracılığıyla yazı gönderilerek elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.

Üç gün sürecek kesintiyi Twitter hesabından sert sözlerle eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu iktidarı beceriksizlikle suçladı.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Sanayi tesislerine 3 gün boyunca enerji verilemeyecek. Bu iktidar bu ülkeye bunu da yaşattı. Tabii daha önemli işleri var. Gece yarısı sanatçıların evine baskın yaptırmak, gazetecileri atasözü paylaştılar diye hapse attırmak, dil koparmak… Beceriksizler!"

[old_news_related_template title="Elektrik ve doğalgaz kesintisinden muaf tutulacak sektörler belli oldu" desc="Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da ilaç sanayi, et ve süt ile cam, seramik, demir çelik sektörlerinin elektrik ve doğalgaz kesintilerinden muaf tutulduğu belirtildi. Öte yandan sanayicilerin aktardığına göre, enerji kısıntıları sadece üretimde değil, sevkiyatta da sorun yarattı. Fabrikaların kapalı olması nedeniyle gemiler, kamyonlar beklemede." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/24/iecrop/elektrik-kesintisi_16_9_1643008677.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/son-dakika-uc-sektor-enerji-kesintisinden-muaf-tutuldu-6908090/"]

[old_news_related_template title="Varank ile Dönmez'den elektrik ve doğalgaz açıklaması" desc="Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) tarafından, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, OSB başkanları, TOBB sektör meclis başkanları, oda başkanları, ASKON, TİM Genel Başkanları, BOTAŞ ve TEİAŞ’ın üst düzey yöneticilerinin katıldığı enerji gündemli bir istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda OSB’lerde yaşanan elektrik kesintileri ve doğalgaz sınırlaması ele alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/23/iecrop/bakanlar_16_9_1642974318.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/varank-ile-donmezden-elektrik-ve-dogalgaz-aciklamasi-6907707/"]