AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Gazze'deki hastane saldırısı nedeniyle Türkiye'de üç günlük yas ilan edileceğini açıkladı.

TBMM Genel Kurulu'nda, yerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Zengin, İsrail'in, Gazze'de hastaneleri hedef alan saldırıları ile ilgili dün Meclis'te ortak bildiri yayımlandığını hatırlattı.

Zengin, hastanenin bombalanmasının savaş hukuku da dahil hiçbir hukuka uygun olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

-Yaşadığımız çok elim olaylardan sonra milli yas ilan edebiliyoruz. Şu anda çalışmaları devam ediyor.

-Bugün gün içerisinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük milli yas ilan edilecek. Genel Kurul'daki tüm siyasi partilerin de bundan memnuniyet duyacağına eminim.

-Bu, bizim özellikle TBMM olarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tüm unsurlarıyla beraber başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu konuyu hangi seviyede anladığımızın görülmesi açısından önemlidir diye düşünüyorum.

-Sanıyorum, Genel Kurul devam ederken, bugün içinde nihayetlenmiş olur. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini de burada paylaşırız.

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN DE AÇIKLAMA GELDİ 

Konuyla ilgili AKP Sözcüsü Ömer Çelik de şu ifadeleri kullandı;

*Sayın cumhurbaşkanımız tarafından 3 gün yas ilan edilecektir. Ulusal yas ilan edilecektir. Bu büyük milletimizin Filistin'deki mazlum çocuk, kadın, sivil, yaşlı masumlarla dayanışmasının bir ifadesidir. Aynı acıyı paylaşıyoruz. Bu kayıp aynı zamanda bizim kaybımızdır.

*Maalesef ABD'nin ve bazı batı ülkelerinin ilk yaptıkları eylem bölgeye savaş gemileri ve uçak gemileri göndermek olmuştur. Bunun ilk andan itibaren çatışmalar oluşturacağını görmezden geliyorlar.

*Bölgeye uçak gemisi göndermek bir barış perspektifi değildir. ABD'nin bu çerçevede olay başladığından beri bir diplomatik perspektif ortaya koyamadığı görülmüştür.

*İsrail'in kendini savunma hakkı kadınları ve çocukları yok etme hakkı mıdır? Nitekim dün atılan ve hastaneyi vuran füzenin Hamas tarafından atıldığı söylendi.

*Halbuki bütün uzmanlar tarafından açıkça ortaya konuyor ki bu füze İsrail tarafından hastane hedef alınarak vurulmuştur.

*Gazze'de günlerdir küçücük bir bölgede milyonlarca insanın bu bombalamaları tabi tutulmasının karşısında uluslararası kurumlar sadece seyirci pozisyonundadır.

CUMHURİYET KUTLAMALARI

*Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılını şanla şerefle anacağız. Kutlamaların iptali söz konusu değil. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını şanla şerefle her beraber anacağız.